Acasa Kia Noul Kia Soul debuteaza la Frankfurt in septembrie si ajunge in showroom-uri in 2014

Noul Kia Soul debuteaza la Frankfurt in septembrie si ajunge in showroom-uri in 2014

de Adrian Mitrea

Noul Kia Soul SUV Styling Pack (sursa - Kia)

Modelul de clasa B Kia Soul ajunge, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie), la o noua generatie, urmand ca livrarile catre clienti sa inceapa in prima parte a anului 2014, a anuntat producatorul auto sud-coreean.

Modificarile aduse noului Soul – model lansat initial in 2008 – sunt inspirate din conceptul Track’ster (2012). In momentul in care masina va fi disponibila pentru comercializare, in 2014, cumparatorii vor putea opta pentru trei culori diferite pentru plafon (negru, alb sau rosu), dar si pentru 11 nuante de culoare pentru exterior.

„Cea mai mare modificare tehnica a modelului Soul 2014 este reprezentata de adoptarea unei noi platforme constructive, bazata pe cea a actualei generatii cee’d. Rezultatul este o imbunatatire considerabila a tinutei de drum si a manevrabilitatii, in comparatie cu vechea generatie, totul rezultand intr-un vehicul mult mai matur si rafinat in exploatare. Se preconizeaza ca noua generatie Soul va fi cel mai bun exponent al clasei sale in materie de rafinament, ca rezultat al sistemului de suspensie imbunatatit, a caroseriei mai rigide cu un procent de 29%, sau a imbunatatirii antifonarii. in acest sens, nivelul de zgomot de la interior a fost redus cu trei decibeli”, a anuntat Kia.

Soul beneficiaza de asemenea de un interior nou, materialele folosite fiind imbunatatite simtitor, in timp ce arhitectura interiorului este orientata si mai puternic inspre sofer.

Spatiul disponibil la picioare, la umeri si la cap a fost marit pentru toti pasagerii, in timp ce capacitatea portbagajului a fost marita cu 4%, pana la un volum util de 354 litri cu bancheta in pozitie normala (la care se adauga spatiile de stocare din podea).

Perechea de modele Soul care va fi expusa in standul Kia de la Frankfurt va beneficia si de un pachet exterior optic, SUV Styling Pack, care cuprinde finisaje piano black, bandouri laterale si protectii, dar si plafon vopsit negru.

Alt capitol care aduce schimbari importante este cel al protejarii mediului inconjurator. Toate motorizarile au fost optimizate pentru a le fi imbunatatite atat eficienta, cat si nivelul de emisii poluante.

Noul Kia Soul va fi oferit cu o motorizare pe benzina de 1,6 litri (1.6 GDI) si diesel-urile CRDi (probabil 1,4 litri si 1,6 litri – Kia nu specifica), asociate unor cutii de viteza automate sau manuale cu sase viteze.

Odata cu aceasta a doua generatie, Kia Soul este repozitionat in segmentul B pentru a fi mai degraba un SUV decat o masina de familie. Astfel, concurentii sai devin modele precum Renault Captur si Nissan Juke, nu modele precum Citroen C3 Picasso sau Fiat 500L.

Noul Kia Soul SUV Styling Pack (sursa - Kia)

Noul Kia Soul SUV Styling Pack (sursa - Kia)

Kia Soul Factory EX Trim (sursa - Kia)

Lasa un comentariu