Acasa Infiniti Conceptul Infiniti Q30 anunta un model premium compact plasat intre Audi A3 Sportback si Audi Q3

Conceptul Infiniti Q30 anunta un model premium compact plasat intre Audi A3 Sportback si Audi Q3

de Adrian Mitrea

Infiniti Q30 (sursa - Infiniti)

Infiniti a dezvaluit prima imagine a conceptului Q30, care va debuta fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie). Infiniti Q30 anunta un model premium compact care teoretic va rivaliza cu modele precum BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa A, Audi A3 Sportback si Lexus CT200h, insa garda la sol a noului model compact Infiniti se anunta mai inalta, cu pozitionre intre A3 Sportback si Q3.

Interesant este ca Infiniti a mai prezentat un concept ce prefigura un model compact, Etherea, insa iata ca Infiniti Q30 rafineaza ideea si se duce spre segmentul crossover-elor compacte.

Va fi interesant de vazut de ce transfer de tehnologie va beneficia Infiniti Q30 in versiunea sa de serie, avand in vedere parteneriatul marcii japoneze cu Daimler/Mercedes-Benz. Este de asteptat ca masina sa preia platforma MFA de la Daimler, cea care sta la baza modelelor Clasa A, Clasa B, CLA si GLA.

Japonezii de la Infiniti, marca premium a Nissan, promit materiale noi, pe placul noii generatii de cumparatori.

Echipa de designeri care a realizat acest concept Infiniti Q30 a fost condusa de Alfonso Albaisa.

Presa britanica scrie ca Infiniti Q30 in versiunea de serie va fi produs in Marea Britanie, in uzina Nissan Sunderland, iar productia anuala este estimata la 60.000 unitati.

Lasa un comentariu