Acasa BMW VIDEO, FOTO: BMW M4 Coupe, prefigurat de un concept gata de productie

VIDEO, FOTO: BMW M4 Coupe, prefigurat de un concept gata de productie

de Adrian Mitrea

BMW Concept M4 Coupe (sursa - BMW)

Primul BMW M4 din istorie, modelul care va inlocui actualul BMW M3 Coupe, este prefigurat de un concept gata de productie pregatit special pentru Concursul de Eleganta Auto de la Pebble Beach. Culoarea lui BMW Concept M4 Coupe se numeste „Aurum Dust” si a fost dezvoltata special pentru acest model.

„De patru generatii, BMW M3 a transferat motorsportul pe sosele, iar BMW Concept M4 Coupe urmareste cu dedicatie aceasta idee fundamentala”, a declarat Friedrich Nitschke, presedinte al Consiliului Director BMW M GmbH, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru galeria foto

Elementele CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) – precum spliterul fata, acoperisul sau difuzorul spate – subliniaza pana la cele mai mici detalii preocuparea pentru optimizarea masei.

„La BMW M, designul inseamna, mai presus de orice, o expresie a functiei. Fiecare element de design se bazeaza pe cerintele tehnice aflate la baza conceptului de inalta performanta BMW M. Datorita autenticitatii, designul furnizeaza un indiciu a ceea ce poate fi experimentat cu fiecare model: putere, control precis, si manevrabilitate superioara – o experienta de neuitat a condusului pe circuit, dar si pe sosea”, a declarat Adrian van Hooydonk, director BMW Group Design, intr-un comunicat de presa.

In afara de ce comunica fotografiile, BMW nu a anuntat specificatii tehnice ale BMW Concept M4 Coupe.

Un detaliu vizibil pe aripi este „branhia” M cu un nou design. Acest element de design caracteristic M constituie o dovada clara a caracterului sportiv si functional. Cu design exclusiv, jantele M de 20 inch, in doua culori si cu designul M „double spoke” specific, completeaza alura sportiva a partii laterale a masinii. Jantele „double spoke” cu cinci seturi de spite si suprafete exterioare lucioase permit vizualizarea franelor ceramice M Carbon.

BMW M GmbH este o companie detinuta in totalitate de BMW AG. Cu produse si servicii din cinci domenii de activitate – automobile BMW M si BMW M Performance, BMW Individual, pachete si optiuni M Sport, BMW Group Driving Experience, precum si automobile pentru misiuni speciale si securitate -, se adreseaza clientilor cu cerinte deosebite in privinta performantelor, exclusivitatii si personalizarii automobilelor detinute.

Avand sediul la Munchen, compania a fost fondata in 1972 sub titulatura BMW Motorsport GmbH. BMW M GmbH poseda statutul de constructor independent de automobile. In anul fiscal 2012, BMW M GmbH a inregistrat vanzari totale de aproape 27.000 de automobile la nivel mondial.

Lasa un comentariu