Acasa Ford Ford recheama 33.000 de masini C-Max hibride pentru posibile probleme de siguranta in caz de impact

Ford recheama 33.000 de masini C-Max hibride pentru posibile probleme de siguranta in caz de impact

de Vlad Barza

C-MAX (Sursa - Ford)

Ford recheama in SUA 33.021 de masini C-Max in varianta hibrida din cauza ca testele au aratat ca in caz de impact vehiculele nu ofera celor din masina suficienta protectie in zona capului, scrie USA Today. Nu s-au intamplat accidente, insa compania va ranforsa plafonul.

Recall-ul se va desfasura incepand cu 19 august si implica masini C-Max hybrid produse intre 19 ianuarie si 25 iunie. Rechemarea vine ca urmare a unor teste ce au aratat ca, in cazul unui impact, vehiculul nu ofera celor din interior suficienta protectie in zona capului.

Ford roaga posesorii acestor masini sa vina in service pentru a se instala in plafon mai mult material care sa absoarba energia in cazul unui impact. Materialul va fi instalat atat pe partea stanga, cat si pe dreapta plafonului, iar dealerii nu vor vinde vehicule din acest lot pana nu aplica actiunea corectiva.

Ford a vandut in SUA 1,25 milioane masini, avans de 14% fata de primul semestru din 2012. Doar General Motors a depasit Ford, trecand de 1,4 milioane masini.

Lasa un comentariu