Acasa Foto FOTO: MINI Vision Concept ne arata liniile viitoarei generatii MINI cu trei usi

FOTO: MINI Vision Concept ne arata liniile viitoarei generatii MINI cu trei usi

de Adrian Mitrea

MINI Vision Concept (sursa - MINI)

Designerul sef al marcii britanice MINI, Anders Warming, a prezentat primele schite oficiale ce dezvaluie cum va arata viitoarea generatie MINI cu trei usi si tonul de design pe care il va capata in viitor toata gama. Curios este ca MINI a ales sa publice niste schite care anunta o masina deja surprinsa in carne si oase de fotografi.

Dincolo de fotografiile-schita, mai interesante sunt primele informatii oficiale care le insotesc. Masina va avea un comutator Driving Experience Control, care va permite soferului sa comute intre mai multe ambiante de interior.

click aici pentru galeria foto

La masinile BMW acest buton modifica si comportamentul masinii (acceleratie, suspensii, cutie de viteze, ESP, etc…)

Este vizibil ca stopurile sunt acum considerabil mai mari, iar bara de protectie din fata integreaza proiectoarele in zona cea mai inaintata a masinii.

In interior fetele de usi au benzi elastice in forma steagului Marii Britanii (Union Jack) care au atat un rol estetic, cat si unul functional. Pe noul model va aparea si MINI click system, adica posibilitatea de a monta pe consola centrala diverse adaptoare pentru a gazdui pahare, telefon mobil, etc…

BMW Group nu a anuntat insa nimic despre momentul inceperii comercializarii noii generatii MINI si nimic despre motorizari si transmisii.

Noua generatie MINI cu trei usi este construita pe o platforma tehnica noua din care pot fi desprinse pana la opt modele MINI si 12 modele BMW cu tractiune fata, dupa cum a declarat pentru 0-100.ro inginerul BMW Frank Niederlander, in octombrie 2012.

MINI Cooper S 2013 (sursa - autocar.co.uk)

Lasa un comentariu