Acasa Mercedes-Benz Cea mai avansata limuzina premium a momentului, noul Mercedes-Benz Clasa S, costa in Romania intre 86.626 euro si 161.584 euro cu TVA

Cea mai avansata limuzina premium a momentului, noul Mercedes-Benz Clasa S, costa in Romania intre 86.626 euro si 161.584 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa S (W 222) 2013 (sursa - Daimler)

A noua generatie a limuzinei premium Mercedes-Benz Clasa S este disponibila in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 86.626 euro si 161.584 euro, potrivit importatorului, Mercedes-Benz Romania. Noul S este primul automobil din lume in care nu mai sunt folosite deloc becuri, ci LED-uri, iar nivelurile de calitate si confort au fost ridicate nu numai pentru a fi deasupra BMW Seria 7 si Audi A8, ci si pentru a putea concura cu Rolls-Royce si Bentley, acum ca Maybach nu mai exista.

Varianta de intrare in gama este S 350 Blue TEC cu motor turbo diesel V6 de 190 kW/259 CP si caroserie normala. Varful de gama este S 63 AMG cu ampatament marit, cu motor V8 biturbo pe benzina de 430 kW/585 CP.

Clasa S concureaza in segmentul F cu BMW Seria 7, Audi A8, Jaguar XJ si Lexus LS. La limita poate fi considerata rivala si limuzina Porsche Panamera.

Aproape 500 de LED-uri sunt utilizate in noul Mercedes-Benz Clasa S si nici macar un singur bec traditional. In functie de echipare, cele mai importante grupari de LED-uri sunt in faruri (56 LED-uri fiecare). Pentru stopuri sunt utilizate 35 LED-uri, plus inca patru LED-uri pentru lampile de ceata. In interior sunt circa 300 LED-uri, incluzand desigur si iluminarea ambientala.

click aici pentru galeria foto

A 9-a generatie Mercedes-Benz Clasa S are un design mai senzual si are linii inspirate de lumuzinele marcii din anii ’30, potrivit designerului sef, Gorden Wagener.

Dincolo de finisajele de top, in interior se remarca doua ecrane color de 12,3 inch, format 8:3, unul fiind dedicat sistemului de infotainment, iar celalalt instrumentelor si computerului de bord.

Pentru confort si siguranta noul S are LINGUATRONIC, un sistem avansat de comenzi vocale pentru a introduce o adresa in sistemul de navigatie, pentru a suna pe cineva sau pentru a comanda sistemul audio. Acest sistem de asistenta este capabil sa citeasca e-mail-uri si SMS-uri. Sistemul de navigatie utilizeaza Google Maps.

Climatizarea poate difuza parfum in habitaclu, dintr-un recipient special aflat in torpedou. Parfumul nu se imprima in haine, iar intensitatea mirosului poate fi reglata. Tehnologia vine in pachetul AIR-BALANCE.

Pentru locurile din spate sistemul de climatizare THERMOTRONIC poate incalzi si cotierele, pe langa sezut si spatar. Sunt disponibile noi scaune pentru spate dintre care clientii pot alege, inclusiv optiunea de scaune Executive, al caror spatar poate fi reglat cu o variatie a unghiului de 43,5 grade. Clientii pot opta de asemenea pentru o bancheta clasica sau pentru scaune individuale cu reglaje ale spatarului de 37 grade.

Pe langa functiile de scaune incalzite si ventilate exista si functie de masaj (ENERGIZING) pe principiul pietrelor fierbinti.

Instalatia audio are difuzoarele din fata amplasate in spatele bordului (Frontbass system), utilizand drept camera acustica spatiul gol de 40 de litri din bord. Usile sunt astfel degrevate de boxele inferioare, ramanand mai mult loc pentru spatii de depozitare. Cele mai avansate sisteme audio de pe noul Clasa S se numesc Burmester Surround Sound si Burmester High-End 3D-Surround.

In ceea ce priveste siguranta, noul S are acum o camera video stereo si senzori multi-faza, ceea ce permite masinii sa monitorizeze mediul inconjurator la un unghi de 360 grade in jurul sau. Centurile de siguranta din spate integreaza airbag-uri pentru a se lati in caz de impact, iar bridele de fixare sunt extensibile si iluminate pentru a putea cupla mai usor centura, dar si pentru a permite masinii sa o stranga mai tare in cazul unui impact iminent.

Despre suspensie, Mercedes-Benz spune ca este prima “cu ochi”, camera video stereo din parbriz putand detecta gropi si alte imperfectiuni ale drumului, iar mai apoi informatia este transmisa sistemului de control al suspensiilor pentru a reactiona adecvat. Acest sistem, denumit ROAD SURFACE SCAN nu este standard pe nicio versiune, insa poate fi ales optional pe modelele cu motoare cu opt cilindri.

Standard este in schimb oferit sistemul de suspensie ADS PLUS (Adaptive Damping System) si o versiune imbunatatita a suspensiilor pe perna de aer AIRMATIC.

Rigiditatea caroseriei la torsiune a crescut cu 50% la noul model, fiind utilizata o caroserie hibrida din aluminiu si oteluri inalt aliate, de generatia a treia.

Preturi Mercedes-Benz Clasa S 2013 (sursa - Mercedes-Benz)

Preturi Mercedes-Benz Clasa S 2013 cu ampatament marit (sursa - Mercedes-Benz)

Lasa un comentariu