Acasa Tesla Motors VIDEO: Cum se fabrica Tesla Model S, cea mai avansata masina electrica de serie din lume

VIDEO: Cum se fabrica Tesla Model S, cea mai avansata masina electrica de serie din lume

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors este deocamdata singurul producator auto care a reusit sa aduca pe piata o masina electrica cu o autonomie comparabila cu cea a unui automobil diesel sau pe benzina, iar in clipul de cinci minute de mai jos, realizat de publicatia Wired, poti vedea cum se fabrica Model S.

Prezentata public pentru prima data in 2009, limuzina sport electrica Tesla Model S are dimensiunile unui BMW Seria 5 si versiunea de top poate parcurge aproape 500 km cu un plin de baterie. Masina are cinci locuri pentru adulti si doua pentru copii (deci 7 locuri in total), iar spatiile de depozitare sunt aproape duble ca volum, in comparatie cu o limuzina ca BMW Seria 5, Audi A6 sau Mercedes-Benz Clasa E.

Tesla Model S e disponibila in trei versiuni de autonomie: 260 km, 370 km si 480 km, preturile pornind de la 52.400 dolari in SUA, incluzand si cei 7.500 dolari oferiti de autoritati cumparatorilor de masini electrice. Versiunea cu 480 km autonomie costa 87.400 dolari. Aceasta varianta de top poate atinge 100 km/h in circa 5 secunde.

Lasa un comentariu