Acasa Tehnologie Volvo a comercializat un milion de automobile care pot frana singure

Volvo a comercializat un milion de automobile care pot frana singure

de Adrian Mitrea

Volvo City Safety (sursa - Volvo)

Producatorul auto suedez Volvo a anuntat ca a comercializat un milion de autovehicule capabile sa franeze singure in cazul unui impact iminent, ceea ce potrivit statiscilor se traduce in reducerea cu peste 20% a riscului de a lovi in spate o alta masina.

Sistemul de franare automata de la Volvo este parte a pachetului City Safety, care pe langa franarea automata pana la oprirea completa a masinii mai include si avertizor in cazul in care exista pericol de coliziune, precum si detectia pietonilor si ciclistilor.

Volvo spune ca un studiu realizat de companiile de asigurari din Suedia arata ca masinile Volvo echipate cu City Safety au fost cu 23% mai putin implicate in tamponari din spate decat alte automobile care nu au sisteme de franare automata.

Volvo vrea sa duca si mai departe tehnologiile dezvoltate cu ajutorul camerelor video si a senzorilor, iar in acest sens a anuntat ca viitorul XC90 va putea detecta limitele fasiei de asfalt si chiar pietoni si biciclisti in intuneric, actionand automat franele in caz de impact iminent.

Lasa un comentariu