Acasa Mitsubishi Mitsubishi Romania recheama pentru verificari 42 de masini la care o eroare de soft poate duce la actionarea automata si nedorita a franelor

Mitsubishi Romania recheama pentru verificari 42 de masini la care o eroare de soft poate duce la actionarea automata si nedorita a franelor

de Vlad Barza

(sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi a declansat in Romania o actiune de recall pentru 42 de masini Outlander la care o posibila eroare de soft poate face ca vehiculul sa franeze automat, in situatii nedorite. Spre exemplu, intr-un tunel, sistemul ACC poate sa interpreteze peretii tunelului ca pe un autovehicul care ruleaza in fata, consecinta fiind o franare brusca. Compania spune ca nu s-au petrecut accidente.

La un numar limitat de modele Mitsubishi Outlander, din cauza unei erori de soft a calculatorului Adaptive Cruise Control/Forward Colision Mitigation, se poate in intampla ca:

–   in timpul rulajului printr-un tunel, sistemul ACC sa interpreteze peretii tunelului ca pe un autovehicul care ruleaza in fata, sistemul actionand automat franele provocand o franare inutila si nedorita a autovehiculului;

–  mesajele de atentionare ”ACC failure” sau “ASC failure” sa apara la bord desi sistemele in cauza nu prezinta nicio defectiune. Acest lucru duce la dezactivarea sistemului ACC/FCM, se precizeaza in documentele trimise posesorilor acestor masini.

Pentru a elimina orice posibila neplacere, producatorul a decis sa resofteze calculatorul ACC/FCM-ECU cu o varianta de soft modificata, care previne aparitia situatiilor descrise mai sus. Operatiunea ar trebui sa dureze cam 20 de minute.

Un astfel de recall este dovada ca punerea multor elemente de tehnolgie pe masini poate avea si efecte neprevazute.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Volkswagen, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Toyota, Fiat, Mazda, Nissan, Honda, Lexus, si Renault.

Lasa un comentariu