Acasa Ford Apucaturile tinerilor din Europa de Vest la volan: 40% spun ca folosesc mobilul, jumatate admit ca mananca si conduc

Apucaturile tinerilor din Europa de Vest la volan: 40% spun ca folosesc mobilul, jumatate admit ca mananca si conduc

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Circa 40% dintre tinerii soferi din cele mai mari piete auto europene admit ca folosesc telefonul mobil in timp ce conduc, iar jumatate dintre ei mananca la volan, reiese dintr-o cercetare realizata de Ford pe 4.325 parinti care isi insotesc copiii in masina si pe 5.160 de tineri soferi (17-24 ani) din Marea Britanie, Franta, Germania, Spania si Italia.

Alte cifre interesante relevate de aceasta cercetare a Ford, in relatie cu statisticile privind mortalitatea in accidente rutiere existente la nivel european, arata ca majoritatea tinerilor soferi incalca limitele de viteza si sunt de doua ori mai predispusi sa moara intr-un accident rutier decat alti soferi mai in varsta.

Potrivit statisticilor europene (European Commission Road Accident Database) accidentele rutiere sunt principala cauza de deces pentru persoanele cu varste intre 18 si 24 de ani in Europa.

Aproape 25% dintre parintii acestor tineri soferi sunt mai ingrijorati ca acestia vor avea un accident rutier decat ca ar putea fi victima unui delict, ca ar putea sa-si piarda locul de munca sau sa aiba probleme la scoala.

Ford a realizat studiul pe 4.325 parinti care isi insotesc copiii in timp ce conduc si pe 5.160 de tineri soferi, in perioada 12-25 mai 2013. Cercetarea a fost facuta parte a strategiei Ford de a lansa un program de instruire pentru tinerii soferi din Europa, denumit Ford Driving Skills for Life si organizat de zece ani in Statele Unite ale Americii (SUA).

Lasa un comentariu