Acasa Dacia Dacia va prezenta in septembrie la Frankfurt versiunea restilizata a lui Duster, scrie presa franceza

Dacia va prezenta in septembrie la Frankfurt versiunea restilizata a lui Duster, scrie presa franceza

de Vlad Barza

Dacia Duster in Regatul Unit (sursa - Dacia UK)

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt (10 – 22 septembrie) o versiune puternic restilizata a SUV-ului Duster, urmand a fi modernizate multe lucruri, inclusiv plansa de bord, scrie cotidianul francez La Tribune. Primul SUV Dacia a fost lansat in primavara lui 2010 si are nevoie de o schimbare, mai ales ca vorbim de cel mai vandut model al Groupe Renault care si-a gasit anul acesta peste 150.000 de clienti.

Dacia a reinnoit in 2012 si 2013 toata gama, dar fix cel mai bine vandut model a mai ramas de modernizat, iar acest lucru se va intampla in septembrie cand o versiune cu un facelift semnificativ va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 10 septembrie.

O mult asteptata modificare va fi la plansa de bord care va fi asemanatoare cu cea de la noile Sandero si Logan si va putea acomoda si sistemul de navigatie cu touch-screen. Imbunatatiri vor fi aduse si la partea de antifonare, iar emisiile de CO2 ale motoarelor vor fi, se pare, si ele mai reduse, lucru important mai ales in tarile unde valoarea impozitelor anuale depinde de valoarea emisiilor de CO2.

Duster se vinde atat sub sigla Dacia, cat si sub cea a Renault, vanzarile fiind foarte bune in America de Sud si in Rusia, astfel incat dupa primele cinci luni din 2013 Duster este cel mai bine vandut model al grupului, gasindu-si 155.000 de clienti, peste Clio (139.000), Megane (133.000) si Sandero (124.000 unitati.

Duster se fabrica in prezent in Romania, Brazilia, Rusia si India si nu este de mirare ca SUV-ul va reprezenta peste o treime din vanzarile totale ale gamei Entry care vor depasi pentru prima oara valoarea de un milion de unitati.

In Rusia, peste jumatate din productia uzinei Renault de langa Moscova este dedicata lui Duster, iar pe aceasta piata masina a primit deja o versiune modernizata, dispune si de cutie automata si de o varianta cu motor de 2 litri.

Si in Marea Britanie Duster are succes, unii clienti asteptand si sase luni pentru a primi masina. In Romania Duster costa de la 11.250 euro

Lasa un comentariu