Acasa Opel Opel va mai deschide trei showroom-uri in tara anul acesta

Opel va mai deschide trei showroom-uri in tara anul acesta

de Vlad Barza

(sursa - Opel)

Desi piata masinilor noi este la un nivel de patru ori mai mic decat in 2007, unele marci de volum isi extind retelele de dealeri, iar un exemplu interesant este dat de marca germana Opel care va mai deschide trei puncte de vanzare pana la final de an, reteaua ajungand la 36 de unitati. Opel are 3,8% din piata auto la patru luni, fiind pe locul sapte in topul marcilor la volumul vanzarilor.

Opel a deschis trei showroom-uri in ultima jumatate de an, iar pana la final sunt vizate trei noi spatii, la Tg. Mures, Bacau si Suceava, au spus cei de la Opel, pentru HotNews.ro.

Marca germana, parte a General Motors, are acum 33 de showroom-uri si spune ca nu sunt semne ca, in afara celor ce urmeaza sa fie deschise, ar fi si inchideri „Nu am avut niciun partener care sa opreasca activitatea si, avand in vedere semnalele de la acest moment, speram sa nu existe astfel de cazuri”.

Opel a vandut, conform datelor APIA, circa 2.400 de masini in tara anul trecut, avand 3,4% din piata totala. La patru luni in 2013 lucrurile s-au imbunatatit putin, cota de piata ajungand la 3,8%. Cei de la Opel spun ca aprilie a fost una dintre cele mai bune luni pentru marca in ultimul timp. „Rezultatele pe primul trimestru arata o crestere de 3,5 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care piata a continuat sa scada, diferenta intregistrata fiind de -10,8 %. Mai mult, la nivelul la care sunt disponibile datele consolidate, aprilie 2013, Opel a inregistrat in prima luna a trimestrului doi cea mai mare cota de piata din ultimele 18 luni”.

Opel a lansat in ultimele luni doua modele gandite sa atraga mai ales clientii mai tineri: crossover-ul compact Mokka si masina de clasa mini ADAM. Reprezentantii marcii se arata foarte multumiti de vanzari „Mokka a depasit asteptarile, atat la nivel european, cat si in Romania. ADAM este un produs nou care a inregistrat, de asemenea, un succes de vanzari. Pe piata locala targetul propus va fi depasit, insa ne setam noi obiective pentru acest model, in conformitate cu feedback-ul inregistrat”.

Conform datelor APIA, la patru luni vanzarile de masini noi au totalizat 18.137 unitati, scadere de 11,5% fata de perioada ianuarie – aprilie 2012. Dacia a depasit 5.000 de unitati, Volkswagen a depasit 2.000 de unitati, iar Skoda si Renault au trecut de 1.000. Opel este pe locul sapte la numarul de masini vandute.

Lasa un comentariu