Acasa Industrie Continental Automotive isi mareste efectivele din Romania cu aproape 1.000 de oameni anul acesta

Continental Automotive isi mareste efectivele din Romania cu aproape 1.000 de oameni anul acesta

de Redactia 0-100.ro

Logo Continental (sursa - 0-100.ro)

Continental Automotive, unul dintre cei mai mari producatori de componente auto de pe piata locala, va angaja aproape 1.000 de oameni in intreg anul 2013, iar in aceasta vara incepe productia la noua unitate din Ghimbav, a spus pentru HotNews, seful filialei locale, Christian von Albrichsfeld. Continental a investiti peste 700 milioane euro in cei 12 ani de prezenta locala si avea 11.850 de angajati la final de 2012.

„Dupa cum vad dezvoltarile din prezent eu cred ca vom adauga aproape 1.000 de angajati in Romania anul acesta (…) Crestem in toate unitatile de prdouctie, si in Timisoara, si in Sibiu, in Iasi, in Brasov, in Carei”, spune seful companiei.

Cum vede insa compania germana cresterea in urmatorii ani? „Bineinteles ca vad un anumit potential, dar cand este sa facem planuri cred ca trebuie sa discutam cu autoritatile si sa vedem cum vad si ele situatia. Nu putem face totul singuri, trebuie sa facem impreuna cu autoritatile si trebuie sa fim mereu atenti la ce se intampla in piata”.

In aceasta vara germanii vor incepe sa produca si la unitatea din Ghimbav ce urmeaza sa fie inaugurata oficial in toamna, a mai spus seful companiei

Pana acum, Continental a investit peste  700 milioane euro in activitatile din Romania unde grupul detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina, cu Pirelli, si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la final de 2012 in peste 11.800 de angajati in Romania.

Cele mai recente dezvoltari ale activitatilor companiei sunt la Ghimbav, langa Brasov, unde este aproape gata constructia unei unitati de productie pentru pompe de alimentare si subansamble,  dupa investitii de 40 milioane euro.

Cu o cifra de afaceri de 32,7 miliarde euro in 2012, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Continental produce si dezvolta produse in domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, instrumentare, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri.

Grupul german are 170.000 de angajati in 46 de tari.

Lasa un comentariu