Acasa Ford Ford: B-Max a devenit cel mai bine vandut model din segmentul sau in Europa

Ford: B-Max a devenit cel mai bine vandut model din segmentul sau in Europa

de Adrian Mitrea

Ford B-Max (sursa - 0-100.ro)

Ford a anuntat ca modelul B-Max a devenit cel mai bine vandut automobil din segmentul sau, in primul trimestru din 2013, devansant modele precum Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz si Opel/Vauxhall Meriva. Circa 18.500 unitati B-Max au fost cumparate in primele trei luni din 2013 de catre clienti din 19 tari reprezentative din Europa, potrivit Ford, care citeaza date ale firmei de cercetare Polk.

Interesant este de vazut pentru ce fel de modele B-Max opteaza clientii. Ford spune ca 42% aleg motorizarea de 1 litru EcoBoost, disponibila pe B-Max in versiuni de 100 si 120 Cai Putere (CP).

click aici pentru galerie foto cu B-Max

De asemenea, 75% dintre masinile B-Max cumparate sunt dotate cu SYNC – asistentul digital personal dezvoltat de Ford prin intermediul caruia sistemul multimedia al masinii poate prelua comenzi vocale avansate (poate apela o persoana din agenda telefonului, poate suna la 112 automat in caz de accident, etc…).

Ford spune ca B-Max are o cota de piata de 15,3% in cele mai importante 19 piete europene.

B-Max este modelul Ford produs exclusiv in Romania incepand din vara anului 2012, iar in toate pietele relevante a fost efectiv disponibil din noiembrie 2012.

Daca acest ritm de vanzari se va mentine, Ford ar putea produce la Craiova in 2013 circa 60.000 unitati B-Max.

0-100.ro a publicat in noiembrie 2012 un test drive complet cu B-Max. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu