Acasa Industrie Bosch inaugureaza pe 8 iunie fabrica de la Blaj, iar in ultimul trimestru va incepe productia si la Cluj

Bosch inaugureaza pe 8 iunie fabrica de la Blaj, iar in ultimul trimestru va incepe productia si la Cluj

de Vlad Barza

(sursa - Bosch)

Grupul german Bosch inaugureaza pe 8 iunie fabrica de senzori de turatie de la Blaj, iar in ultimul trimestru va demara productia si in centrul de la Cluj, unde vor fi fabricate unitati de comanda pentru automobile, au spus reprezentantii companiei, la conferinta anuala, organizata joi, 23 mai.

Cele doua unitati de productie vor duce numarul de angajati de la 1.400 la final de 2012 pana la peste 2.000. Bosch a investit 50 milioane euro in extinderea activitatilor de la Blaj, unde lucrau 570 de persoane la inceput de an, iar la final de 2013 urmand sa lucreze acolo circa 900 de oameni, datorita unitatii care produce senzori de turatie ce va fi inaugurata pe 8 iunie.

Apoi, in ultimul trimestru al anului, va incepe sa produca si unitatea de la Cluj, unde investitiile totale vor fi de 77 milioane euro si numarul de angajati de 300, la final de an.

Aceasta foarte mediatizata fabrica produce unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Tot la Cluj germanii de la Bosch deschid si un centru de cercetare si dezvoltare unde anul acesta vor lucra 45 de persoane, iar in 2014 numarul va creste.

Afacerile Bosch in tara au fost de 180 milioane euro anul trecut, iar estimarile pentru anul in curs arata 195 milioane euro. Numarul de angajati a fost de 1.413 la final de 2012 si e de asteptat sa ajunga la 2.038 la sfarsitul anului curent.

Anul trecut Bosch a cumparat componente de 111 milioane euro de la furnizori locali, achizitiile fiind realizate de la 68 de companii. Pe plan mondial Bosch a inregistrat afaceri totale de 52,5 miliarde euro in 2012, iar numarul de angajati a urcat cu trei mii, spre aproximativ 306.000 persoane.

Lasa un comentariu