Acasa BMW BMW si Pininfarina au creat Gran Lusso Coupe

BMW si Pininfarina au creat Gran Lusso Coupe

de Adrian Mitrea

Teaser BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe (sursa - BMW)

BMW si Pininfarina vor prezenta pe 24 mai, in cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, rezultatul primei lor colaborari: BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Acest automobil este continuarea unei noi abordari ce a fost lansata la editia trecuta a Concorso sub forma BMW Zagato Coupe, a anuntat BMW.

„Mereu in cautare unor oportunitati de dezvoltare continua, BMW Group desfasoara constant schimburi de experienta cu alte studiouri de design. Prin aceasta, doua abordari de design se contopesc intr-o initiativa noua si atractiva, care incurajeaza impulsuri creatoare noi. Astfel, colaborarea stransa cu echipa de design Pininfarina are ca rezultat un automobil cu o noua personalitate, gata sa se alature clasei superioare de lux: un BMW tipic, dar care poarta amprenta rafinata Pininfarina – BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Conceptul adauga o noua dimensiune elegantei si exclusivitatii modelelor BMW imprumutand rafinamentul modern al Italiei. Modelul pastreaza proportiile BMW emblematice, deosebit de sportive: ampatament lung, capota extinsa a motorului, console scurte si habitaclu impins spre spate, cu o linie a acoperisului ce coboara usor. La acestea se adauga o interpretare noua a detaliilor care poarta amprenta celebrei case de design italiene. Exteriorul simbolizeaza armonia moderna dintre putere si eleganta, pe care o regasim si la motorul V12 de sub capota”, spune BMW despre noul automobil.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este, eveniment organizat inca din 1929, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fascinatiei masinilor clasice. Desfașurat sub patronajul BMW Group inca din 1990, evenimentul a crescut si s-a extins mereu: licitatii de masini clasice, un concorso pentru motociclete, o sectiune dedicata concept car-urilor.

Evenimentul se tine in gradinile Villa d’Este de pe malul Lacului Como. Acesta este locul unde traditional BMW a prezentat in premiera multe prototipuri care si-au pus amprenta asupra designului de automobile, asa cum este GINA, BMW M1 Hommage sau BMW 328 Hommage pentru a le aminti doar pe cele din ultimii trei ani.

BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile si motociclete datorita marcilor BMW, MINI si Rolls-Royce. in calitate de companie ce opereaza la nivel global, BMW Group dispune de 28 de locatii de productie si asamblare in 13 tari si are o retea de vanzari in peste 140 de tari.

In 2012, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 1,85 milioane de automobile si peste 117.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2012 a fost de 7,82 miliarde euro, iar veniturile au atins pragul de 76,85 miliarde euro. La 31 decembrie 2012, BMW Group dispunea de o forta de munca de 105.876 de angajati.

Teaser BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe (sursa - BMW)

Teaser BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe (sursa - BMW)

Lasa un comentariu