Acasa Foto VIDEO: Hyundai isi cere scuze dupa scandalul creat de o reclama in care un sofer incearca sa se sinucida in masina

VIDEO: Hyundai isi cere scuze dupa scandalul creat de o reclama in care un sofer incearca sa se sinucida in masina

de Vlad Barza

Hyundai ix 35 Fuel Cell (sursa - Hyundai)

Hyundai si-a cerut scuze dupa ce intr-o reclama care dorea sa arate cat de ecologica este versiunea fuel-cell a lui ix 35, apare un personaj care incearca sa se sinucida in masina, inhaland gazele emise de teava de esapament. Personajul nu moare si mesajul este ca masina are doar emisii de apa, insa foarte multi s-au ingrozit de ideea spot-ului, inclusiv o tanara al carei tata s-a sinucis in masina proprie, noteaza BBC.

Personajul din reclama conecteaza un furtun la teava de esapament si asteapta in masina ca gazele toxice sa-l rapuna. Lucrul nu se intampla fiindca masina nu emite decat apa, dorinta agentiei care a facut spot-ul fiind sa arate intr-un mod dramatic cat de ecologica este versiunea cu pile de combustie a lui ix 35.

Reclama a fost insa considerata de multi ca fiind scandaloasa, ideea generala fiind ca Hyundai a mers totusi prea departe. O plangere emotionanta a venit si din partea unei britanice in varsta de 27 de ani care spune ca reclama i-a amintit de faptul ca tatal ei s-a sinucis in masina cand ea avea doar cativa anisori. Ea spune ca nu a impresionat-o placut mesajul ecologist, ci a intristat-o.

Reclama a fost creata de o agentie numita Innocean Europe si a fost gandita pentru utilizare in Regatul Unit. Hyundai si-a cerut scuze si a spus ca reclama nu va fi difuzata. Si agentia si-a cerut scuze, mentionand ca a dorit, printr-o hiperbola si prin scene dramatice, sa arate avantajele produsului. Agentia spune ca nu a vrut sa supere pe nimeni si ca nu va utiliza reclama.

Hyundai produce din ianuarie 2013 in serie limitata versiunea pe hidrogen a lui ix 35 si a dat spre testare cateva masini unor inalti oficiali de la Parlamentul European, sperand sa obtina un castig de imagine.

Lasa un comentariu