Acasa Dacia Dacia spune ca programul Rabla ar trebui sa cuprinda 45.000 de tichete, nu 20.000

Dacia spune ca programul Rabla ar trebui sa cuprinda 45.000 de tichete, nu 20.000

de Vlad Barza

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Reprezentantii Dacia au spus, in discutii cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ca un program Rabla cu doar 20.000 de tichete este insuficient in raport cu cererea pietei, propunerea companiei fiind un program cu 45.000 de vouchere. Secretarul General al Dacia-Renault, Gabriel Sicoe, i-a spus ministrului ca discutiile cu reprezentantii sindicali pe tema majorarilor salariale pentru acest an ar putea fi finalizate saptamana aceasta.

Varujan Vosganian, s-a aratat interesat de situatia salarizarii angajatilor de la Dacia-Renault Mioveni si de negocierile pe aceasta tema intre conducerea societatii si sindicate, in cadrul intalnirii pe care a avut-o luni cu Secretarul General al Dacia-Renault, Gabriel Sicoe.

Oficialul Dacia-Renault l-a informat pe ministrul Economiei ca, in cursul acestei saptamani, ar putea fi finalizate discutiile cu reprezentantii sindicali pe tema majorarilor salariale pentru acest an.

In acelasi timp, Gabriel Sicoe a ridicat problema voucherelor din Programul Rabla, aratand ca acestea nu sunt suficiente, fata de cele 20.000 de vouchere alocate pentru acest an fiind necesare, in opinia sa, circa 45.000. Ministrul Varujan Vosganian a mentionat ca, in situatia in care va fi ridicata, in sedinta de Guvern, problema cresterii numarului de vouchere din Programul Rabla, va face precizarea ca numarul alocat nu este suficient in comparatie cu cerintele pietei.

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat ca programul rabla va incepe propriu-zis pe 15 mai, marea diferenta fiindca ca va exista un singur voucher, de 1.500 euro (6.500 lei), iar bugetul va acoperi un total de 20.000 de masini.

Conducerea Dacia discuta, in aceste zile, cu reprezentantii sindicali pe tema majorarilor salariale pentru acest an. Negocierile pe marginea noului contract colectiv de munca de la Dacia au inceput pe 20 februarie si pana in prezent s-au desfasurat peste 14 sedinte de negociere.

Pe 20 martie, o parte dintre salariatii Uzinei Vehicule Dacia de la Mioveni au intrerupt lucrul, pe fondul nemultumirilor legate de evolutia negocierilor privind contractul colectiv de munca. Protestul spontan s-a incheiat dupa o zi, iar pierderile Dacia au depasit 20 milioane euro.

Lasa un comentariu