Acasa Curiozitati Limuzina Dacia Duster revine din nou in atentia publicului, la Polifest. Va fi omologata si inmatriculata

Limuzina Dacia Duster revine din nou in atentia publicului, la Polifest. Va fi omologata si inmatriculata

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Birou Mobil (sursa - RTR)

Dacia Duster Birou Mobil, un model unicat ce seamana cu o limuzina Duster, revine in atentia publicului din nou, la doi ani dupa ce a fost creat, cu ocazia evenimentului Polifest dedicat studentilor. Acest Duster Unicat a fost creat tot de studenti, parte a unui proiect de stagiu in 2011, dar nu a fost prezentat niciodata unui public mai larg.

„In perioada 3-5 aprilie 2013, Renault Romania este prezent pentru al doilea an consecutiv la Polifest, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Bucuresti. Specialisti ai Renault Romania vor impartasi studentilor notiuni despre inginerie si fabricatie, domenii importante in lantul de constructie a unei masini. (…) Pe toata perioada Polifest, specialistii Renault din inginerie, fabricatie si resurse umane vor fi prezenti pentru discutii cu studentii si in standul amenajat in cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica Bucuresti”, a anuntat Dacia, intr-un comunicat de presa.

click aici pentru galeria foto

Studentii prezenti la Polifest 2013 pot descoperi Duster Birou Mobil, un vehicul care a facut obiectul unui proiect de stagiu in anul 2011, derulat la Renault Technologie Roumanie (RTR), in parteneriat cu patru universitati din tara: Politehnica Bucuresti, Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea din Pitesti si Universitatea din Craiova. La realizarea lui au participat 23 de stagiari care, sub coordonarea unui sef de proiect si a catorva tutori RTR, au dezvoltat o macheta numerica a masinii, pe baza modelului Duster. Pornind de la aceasta macheta, stagiarii au realizat cu ajutorul inginerilor si al furnizorilor Renault Romania un vehicul functional. Proiectul a fost dezvoltat in perioada unui stagiu de patru luni, in conditiile in care dezvoltarea unui proiect nou de vehicul dureaza in medie 2 ani si implica sute de ingineri.

Duster Birou Mobil beneficiaza de:

 • compartiment pasageri separat de compartimentul sofer
 • 4 locuri pentru pasageri, echipate cu tablete de lucru pentru laptop si iluminat independent
 • prize electrice pentru alimentarea computerelor la 220V
 • prize Micro USB pentru alimentarea echipamentelor
 • doua ecrane LCD cu conectare VGA la calculator propriu sau conectare HDMI la tableta multimedia
 • Retea Wifi cu acces la internet prin router 3G si acces VPN la reteaua Renault
 • Sistem de videoconferinta (PC Spot + Camera „round table” + 2 ecrane LCD)
 • Tableta multimedia
 • Sistem de climatizare independent pentru compartiment pasageri
 • Sistem interfon pentru comunicarea intre pasageri si sofer
 • Patru trape electrice (una pentru sofer si trei pentru pasageri)
 • Frigider

„Dupa incheierea stagiului, vehiculul a fost finalizat de catre specialistii RTR si partenerii sai pentru a putea fi omologat si inmatriculat in vederea utilizarii ca vector de imagine al potentialului de creativitate al RTR. Acest vehicul ramane un proiect de stagiu si nu este destinat fabricatiei de serie”, spune Dacia.

Renault Romania este partener al Universitatii Politehnica Bucuresti, dar si al altor universitati din tara, contribuind astfel la dezvoltarea educatiei universitare in domeniul ingineriei automobilelor.

Evenimentul Polifest isi propune sa contribuie la dezvoltarea colaborarii dintre Universitatea Politehnica Bucuresti si mediul socio-economic din Romania.

Renault Romania are in prezent aproximativ 17.800 de angajati. Principalele entitati ale sale sunt Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), Matrite Dacia (Pitesti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) si directia comerciala Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Lasa un comentariu