Acasa Kia Kia declanseaza „revolutia downsizing”: lanseaza motoare turbo pe benzina de 1 litru, 1,2 litri, 1,6 litri si 2 litri

Kia declanseaza „revolutia downsizing”: lanseaza motoare turbo pe benzina de 1 litru, 1,2 litri, 1,6 litri si 2 litri

de Adrian Mitrea

Motor Kia 1.6 T-GDI (sursa - Kia)

Dupa ce marcile europene consacrate au declansat un amplu proces de modernizare a motorizarilor pe benzina, sud-coreenii de la Kia intra si ei in „revolutia downsizing”, lansand motoare turbo pe benzina de 1 litru, 1,2 litri, 1,6 litri si 2 litri, reiese dintr-un anunt al companiei auto asiatice.

Propulsoare Kappa

Motorul de 1 litru turbo pe benzina (1.0 T-GDI), cu trei pistoane, va fi disponibil in versiuni de 100 Cai Putere (CP) si 120 CP. Mai precis, motorul are o capacitate cilindrica de 999 cmc, specificiatiile sale amintind de motorul Ford 1.0 EcoBoost (100, 120 si 125 CP).

Un alt nou motor de la Kia este de 1,2 litri (1.2 T-GDI), de asemenea turbo si cu injectie directa. Acesta are o capacitate cilindrica de 1.248 cmc si va inlocui actualele motoare de 1,6 litri natural aspirate. Valori specifice de putere nu au fost inca anuntate.

Propulsor Gamma

Unitatea de 1,6 litri turbo pe benzina de la Kia (1.6 T-GDI), cu patru pistoane si injectie directa, dezvolta 204 CP si si-a facut debutul pe versiunile GT ale modelelor cee’d si pro_cee’d cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Motorul acesta are 1.591 cmc si livreaza un cuplu maxim de 265 Newton-metru (Nm).

Propulsor Theta-II

In fine, motorul de 2 litri turbo pe benzina (2.0 T-GDI), cu patru pistoane si injectie directa, dezvolta 245 CP, adica tot cam cat au si propulsoare similare de la BMW, Renault si Grupul Volkswagen. Acest motor are o capacitate cilindrica de 1.998 cmc

Toate cele patru noi motorizari Kia (1.0, 1.6 si 2.0) poarta indicativul GDI (de la Gasoline Direct Injection). Toate aceste motorizari au injectie directa, sistem dual de distributie variabila (atat pentru admisie, cat si pentru evacuare).

Marca auto Kia a fost fondata in anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule in noua unitati de productie construite in cinci tari, ca mai apoi sa fie comercializate in aproximativ 150 de tari pe glob.

Lasa un comentariu