Acasa Piata Auto STUDIU: Ce masini noi si rulate isi doresc romanii. Dacia ca masina noua, Volkswagen second-hand

STUDIU: Ce masini noi si rulate isi doresc romanii. Dacia ca masina noua, Volkswagen second-hand

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero 2012 (sursa - Dacia)

Intentia romanilor de a cumpara automobile noi a scazut cu 2%, in timp ce planurile pentru a achizitiona un automobil rulat sunt cu 10% mai reduse, reiese dintr-un studiu realizat Daedalus Millward Brown pentru Auto.ro, realizat in perioada iunie-decembrie 2012, prin sondaj online, pe un esantion reprezentativ de 11.740 respondenti. Iata ce masini noi si second-hand isi doresc romanii.

In ceea ce priveste preferintele pentru automobile noi, Dacia conduce detasat (16,5%), urmata de Volkswagen (13,4%) si Opel (9,6%).

Pe de alta parte, in topul preferintelor de masini rulate conduce Volkswagen (21,6%), urmata de Opel (14%) si BMW (10,8%).

In topul satisfactiei fata de autoturismului condus se afla marca Honda, acumuland 6,29 puncte dintr-un maximum de 7 puncte. Posesorii o recomanda datorita gradului ridicat de fiabilitate, costului rezonabil de intretinere si service.

Soferii care ruleaza masina un numar mare de kilometri anual aleg masini marca Mercedes-Benz. Skoda conduce topul la capitolul consum in afara orasului si s-a clasat pe locul al doilea la costul de intretinere, in timp ce Citroen a obtinut cea mai buna nota la consumul in oras.

Circa 19% dintre soferi prefera service-urile „de marca”, apreciind mai mult calitatea serviciilor oferite, pentru 52% dintre soferi primeaza pretul oferit de service-urile independente, in timp ce 29% isi repara singuri masinile.

Studiul „Analiza pietei auto 2012 din Romania” este al patrulea raport anual dezvoltat de Auto.ro, portal specializat in anunturi si servicii auto, in parteneriat cu compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown. Studiul a fost realizat in perioada iunie-decembrie 2012, pe un esantion reprezentativ de 11.740 respondenti cu varsta de peste 18 ani. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

Lasa un comentariu