Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen a anuntat pierderi istorice de 5 miliarde euro in 2012

PSA Peugeot Citroen a anuntat pierderi istorice de 5 miliarde euro in 2012

de Vlad Barza

(sursa - Peugeot)

PSA Peugeot Citroen a anuntat ca anul trecut a inregistrat pierderi de 5,01 miliarde euro, din cauza situatiei grave din piata, dar si pe fondul dependentei de vanzarile din Europa, care au scazut sever. Afacerile au scazut cu circa 3 miliarde euro, spre 55 miliarde euro, insa Grupul se arata optimist pentru 2013, mai ales ca alianta cu General Motors s-a conturat.

In 2011 veniturile nete ale PSA au fost de 588 milioane euro, insa in 2012 s-a trecut la pierdere neta de 5,01 miliarde, in contextul scaderii crunte o pietelor europene de care PSA este dependenta. Cifra de afaceri a fost de 58,5 miliarde euro in 2011, iar anul trecut a scazut la 55,4 miliarde euro.

Philippe Varin, presedintele PSA, spune ca rezultatele reflecta un mediu in continua deteriorare a sectorului auto in Europa, iar Alianta spune ca a luat masurile necesare pentru a se reorganiza, chiar daca aceste masuri sunt greu de luat. E vorba mai ales de propunerea pentru concedierea a 8.000 de oameni si de inchiderea unei uzine, planurile fiind insa temporar suspendate printr-o decizie a instantei, dupa interventia sindicatelor.

Pentru anul in curs, PSA vrea sa repozitioneze cele doua marci cheie, astfel incat fiecare dintre ele sa aiba o pozitie mai clara pentru viitoarele lansari de modele.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu