Acasa BMW Lansare inedita pentru BMW Seria 1 xDrive in Romania. Masina a urcat partia Cocosul din Predeal tractand doi schiori cu 80 km/h

Lansare inedita pentru BMW Seria 1 xDrive in Romania. Masina a urcat partia Cocosul din Predeal tractand doi schiori cu 80 km/h

de Adrian Mitrea

Lansare BMW Seria 1 xDrive (sursa - BMW Group Romania)

BMW Group Romania, importatorul local al marcii premium germane, a ales un mod mai putin conventional de a lansa versiunea cu tractiunea integrala a celui mai mic model BMW, Seria 1. Pilotul Claudiu David a urcat cu BMW Seria 1 xDrive pe partia din Cocosul din Predeal tractand doi schiori cu 80 km/h, a anuntat BMW Group Romania.

„O intrecere inedita i-a adus fata in fata pe Claudiu David, pilot cu experienta in Campionatul Mondial de Railuri si singurul instructor roman BMW Driving Experince, si George Vintila, in calitate de schior profesionist. (…) Ascensiunea Partiei Cocosul din Predeal, partie de dificultate medie, cu doua sectiuni cu inclinatia de peste 30 grade, a fost prima faza a provocarii. Surprinzand audienta, modelul a ajuns pana la cel mai inalt punct al partiei, tractand in acelasi timp doi schiori. Pe urcare, modelul pilotat de Claudiu David a atins viteze de peste 80 km/h, devenind astfel cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori”, se arata intr-un comunicat BMW.

Amuzant este ca, desi evenimentul a fost organizat cu acordul proprietarilor partiei si Jandarmeria si Salvamontul au fost acolo pentru a asigura perimetrul, s-au gasit carcotasi la fata locului si un post de televiziune care sa le transmita nemultumirea ca „bolizii” au luat partia cu asalt.

„Coborarea a oferit infruntarea directa intre pilot si schior. Pentru un plus de spectacol, a fost amenajata o trambulina pentru o saritura spectaculoasa a lui George Vintila. Claudiu a avut avantajul unor viteze maxime mai mari, de pana la 110 km/h, in timp ce Geroge a beneficiat de o distanta de franare mai mica si manevrabilitate mai buna pe viraje”, a anuntat BMW Group Romania.

„Pentru asigurarea partiei, precum si pentru o desfasurare in conditii de siguranta a evenimentului am beneficiat de sprijinul autoritatilor, salvamontului si jandarmeriei, dar si de excelenta pregatire a pilotului nostru, Claudiu David. Am vrut sa testam limitele noului nostru model cu tractiune integrala, pentru aceasta am pregatit un experiment la limita. Cu siguranta nu ne asteptam sa incerce si clientii nostri acelasi lucru, dar provocarile pe care le-a depasit BMW Seria 1 cu xDrive arata pe deplin calitatile noului model”,  a declarat responsabilul de comunicare al BMW Group Romania, Alexandru Seremet.

BMW Seria 1 este cel mai nou model de la BMW care beneficiaza de sistemul de tractiune xDrive. Sistemul, controlat electronic, variaza continuu cuplul intre cele doua punti, asigurand aderenta optima, dar si stabilitate pe viraje. Se remarca prin posibilitatea transferului puterii pana la 100% de pe o punte pe cealalta, asigurand astfel, un comportament sportiv si, in acelasi timp, sigur. Cu exceptia BMW Z4, toate modelele BMW beneficiaza acum de acest sistem xDrive. La Seria 1, BMW xDrive este disponibil pentru inceput pentru BMW 120d si BMW M135i.

Masina care a urcat partia din Predeal a fost un exemplar 120d xDrive, cu motor turbo diesel de 2 litri si 184 Cai Putere.

Lansare BMW Seria 1 xDrive (sursa - BMW Group Romania)

Lasa un comentariu