Acasa BMW Toyota si BMW au semnat un acord pe termen lung pentru a dezvolta vehicule pe hidrogen si masini sport

Toyota si BMW au semnat un acord pe termen lung pentru a dezvolta vehicule pe hidrogen si masini sport

de Vlad Barza

(sursa - BMW, Toyota)

BMW si Toyota au semnat un acord pe termen lung pentru a dezvolta impreuna masini sport, pentru a utiliza materiale super usoare, dar rezistente, sisteme avansate de baterii si vehicule pe hidrogen, au anuntat cele doua grupuri auto intr-o conferinta de presa in Japonia. Cele doua grupuri au semnat la final de 2011 un acord de mai mica amploare, in primavara lui 2012 au semnat o alta intelegere preliminara, iar acum confirma colaborarea pe termen lung cu un acord definitiv.


Principalele domenii ale acordului sunt:

Pila de combustie

Cele doua mari grupuri auto sunt convinse ca masinile pe hidrogen au viitor, Toyota va lansa comercial un astfel de vehicul in 2015, iar cu germanii se va lucra la dezvoltarea unui intreg nou sistem al pilei de combustie pana in 2020, incluzand motorul, rezervorul de hidrogen si alte componente cheie. In plus, cele doua grupuri se angajeaza sa dezvolte si sa promoveze standarde comune la nivelul infrastructurii, pentru ca aceste masini sa se raspandeasca mai usor.

O masina sport dezvoltata in comun

Companiile au cazut de acord sa desfasoare pana la final de 2013 un studiu de fezabilitate privind realizarea unui concept comun de paltforma pentru o masina sport de clasa medie. BMW si Toyota cred ca, punand la comun tehnologiile lor, vor putea sa faca si economii, dar si sa reduca timpul de dezvoltare al unui proiect.

Utilizarea unor materiale foarte usoare

BMW si Toyota studiaza si modul in care pot combina experienta acumulata in industrie pentru a utiliza materiale super usoare – precum compozitele ranforsate – la realizarea caroseriilor vehiculelor ce vor fi realizata pe noua platforma destinata masinilor sport la care concernele lucreaza.

Acumulatori mai performanti

Cele doua grupuri lucreaza la baterii litiu-aer, baterii care au o densitate de energie mai mare decat bateriile litiu-ion si sunt si de dimensiuni mai mici.

BMW si Toyota discuta de mult timp si au semnat cateva acorduri in ultimele 13 luni. In martie 2012 s-au angajat sa colaboreze pentru baterii litiu-ion, iar in decembrie 2011 s-a semnat un acord pentru motoare diesel.

Domeniile prezentei intelegeri au facut obiectul unui acord preliminar in iunie 2012, insa acum vorbim de o intelegere angajanta.

Lasa un comentariu