Acasa BMW BMW i3 va avea si un motor pe benzina cu doi cilindri, provenit de la motocicletele marcii

BMW i3 va avea si un motor pe benzina cu doi cilindri, provenit de la motocicletele marcii

de Adrian Mitrea

BMW i3 Concept (sursa - BMW)

BMW i3, masina electrica pe care compania auto germana o va lansa in ultimul trimestru din acest an, va dispune optional si de un motor pe benzina cu doi cilindri, provenit de la motocicletele marcii, pentru a beneficia astfel de autonomie extinsa, scrie Automotive News, citandu-l pe Herbert Diess, directorul de cercetare si dezvoltare al BMW.

BMW a prezentat pana acum un concept i3 cu cinci usi si unul cu trei portiere.

poze cu BMW i3 Coupe Concept / poze cu BMW i3 Concept (5 usi)

Cu un plin de baterie BMW i3 va putea parcurge o distanta de pana la 150 km, insa pentru calatorii mai lungi va fi folosit un motor pe benzina care va actiona un generator. Acesta va incarca bateria si, simultan, va asigura energia necesara deplasarii.

Motorul de motocicleta va fi amplasat in partea din spate a masinii si nu va fi conectat fizic la roti.

„Imi imaginez ca multi clienti vor cumpara extensorul de autonomie pe benzina pentru a se vindeca de teama autonomiei reduse, urmand sa descopere mai tarziu ca vor folosi foarte putina benzina sau chiar deloc”, a declarat Diess.

Asadar, BMW i3 urmeaza sa fie comercializat de la sfarsitul lui 2013 atat intr-o varianta pur electrica cat si in una hibrida paralela – cu motor pe benzina pe post de extensor de autonomie.

Din 2014 vor incepe si livrarile unui model superior, tot din gama i, denumit BMW i8.

Lasa un comentariu