Acasa Industrie Infiniti demareaza productia in Europa, in Marea Britanie

Infiniti demareaza productia in Europa, in Marea Britanie

de Adrian Mitrea

Infiniti Etherea Concept (sursa - Infiniti)

Infiniti, marca premium a Nissan, demareaza productia in Europa din 2015, urmand sa fabrice un model compact in Marea Britanie, in uzina Sunderland a Nissan, cea care produce modelele Qashqai, Qashqai + 2, Juke si Note, iar din 2013 va fabrica si electricul Leaf.

Pentru a putea produce masini Infiniti la Sunderland, Nissan va investi circa 306-307 milioane euro. Aproximativ 1.000 de noi locuri de munca vor fi create in Marea Britanie.

Noul model Infiniti, de clasa compacta, va fi produs exclusiv la Sunderland, au anuntat oficialii companiei japoneze. Un eveniment similar – o noua marca auto intrata in Marea Britanie cu activitati de productie – nu a mai avut loc de 23 de ani.

Capacitatea de productie instalata pentru noul model Infiniti va fi de 60.000 masini/an.

Odata cu acest anunt al Infiniti, planurile pentru uzina Sunderland se schimba putin, in sensul ca masina compacta pe care Nissan a anuntat-o in primavara acestui an nu va mai fi construita in fabrica din Marea Britanie, ci in alta parte, intr-o uzina al carui nume va fi dezvaluit ulterior.

Infiniti va redenumi toata gama de modele incapand cu anul 2013, utilizand literele Q si QX, alaturi de cifre, a anuntat producatorul auto. Astfel, Infiniti va renunta la numele FX si EX utilizate pe SUV-urile comercializate in Europa, dar si la numele G folosit pentru sedan, coupe si decapotabila.

Primul model care va fi lansat sub noua strategie este un sedan sport, al carui debut mondial va avea loc in ianuarie 2013, la Salonul Auto de la Detroit. Masina se va numi Q50.

Infiniti spune ca a luat aceasta decizie facand referire la primul automobil varf de lance al marcii, modelul Q45, lansat in 1989. Noile denumiri vor permite marcii sa lanseze intr-un mod mai coerent viitoarele modele.

Marca Infiniti, detinuta de Nissan, a fost lansata in 1989 in SUA, iar in 1990 in Canada. Au urmat Taiwan (1997), Orientul Mijlociu (2004), Coreea de Sud (2005) si Rusia (2006). Incepand cu 2008 marca Infiniti este reprezentata si in unele tari din Europa. Operatiunile in Romania au demarat oficial in iunie 2009, prin intermediul importatorului AutoItalia.

Lasa un comentariu