Acasa Industrie Americanii de la TRW Automotive incep in ianuarie 2013 productia de volane la Baia Mare

Americanii de la TRW Automotive incep in ianuarie 2013 productia de volane la Baia Mare

de Vlad Barza

(sursa - TRW)

Producatorul american TRW Automotive care detine cateva unitati de productie in tara isi va mai adauga una in ianuarie 2013 cand va incepe productia de volane la Baia Mare. Primaria construieste hala care va fi inchiriata grupului american, iar numarul de angajati ar putea ajunge la 700, scrie Agerpres. TRW are 60.000 de angajati pe plan mondial, iar in Romania este prezenta din 2004.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Dumitru Matei, a declarat, marti, 18 decembrie, pentru Agerpres ca firma americana a inchiriat un spatiu de productie pe platforma industriala Ramira pana la finalizarea halelor de productie.

„Compania TRW Automotive Safety Systems a inchiriat un spatiu de productie la firma Ramira destinat pregatirii angajatilor in vederea viitoarei investitii. O parte dintre viitori lucratori sunt pregatiti in orasul Marghita (jud. Bihor), iar din luna ianuarie a anului viitor vor incepe sa produca primele volane. Firma estimeaza sa aiba 700 de angajati”, a spus Dumitru Matei.

Primaria municipiului Baia Mare urmeaza sa puna la dispozitia companiei americane terenul si halele de productie dotate cu toate utilitatile publice necesare. Hala va fi construita pe fostul poligon auto, pe o suprafata de 2,2 ha. Grupul american va investi 700.000 euro. Presa locala scria ca productia ar trebui sa fie de circa 10.000 volane/saptamana.

TRW Automotive este prezenta in 26 de tari si are 60.000 de angajati in 185 de unitati de locatii. Compania produce, printre altele, sisteme de asistenta a soferului, sisteme de franare si directie, suspensii, centuri de siguranta si airbag-uri, electronice si componente pentru motoare.

Grupul a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 3.000 de angajati in mai multe locatii precum Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita si Deta.

Fabrica din Timisoara produce volane si module de airbag si numara peste 1.700 angajati. Produsele sunt livrate catre producatori auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault si altii.

Pe plan mondial TRW are vanzari anuale de peste 16 miliarde dolari.

Lasa un comentariu