Acasa Curiozitati VIDEO: Reglarea scaunelor electrice din masina prin Bluetooth, cu telefonul mobil, o noua functie gata sa fie integrata in clasa premium

VIDEO: Reglarea scaunelor electrice din masina prin Bluetooth, cu telefonul mobil, o noua functie gata sa fie integrata in clasa premium

de Adrian Mitrea

Interior Audi A8 2010 (sursa - Audi)

Reglarea scaunelor electrice din automobile prin Bluetooth ar putea fi o noua functie integrata de masinile premium si de lux, dupa cum arata producatorul de interioare auto Faurecia, care are activitati si in Romania si furnizeaza elemente de interior pentru masini ce pornesc de la Dacia Logan si ajung pana la Audi A8. Nu doar simpla reglare este interesanta, ci si programele pe care soferul sau pasagerul le poate alege pentru a se relaxa in timpul calatoriei cu masina.

Prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone, utilizatorul se conecteaza la un server al producatorului de scaune, introduce date precum inaltime si greutatea, lungimea bratelor este calculata prin pendularea telefonului, iar serverul trimite in masina pozitia optima pe care soferul trebuie sa o aiba astfel incat sa beneficieze de confort si siguranta maxime.

In plus, soferul sau pasagerul poate selecta programe de masaj prin intermediul telefonului. Spre exemplu, utilizatorul poate alege o zona a corpului care il doare, iar aplicatia de pe smartphone transmite prin Bluetooth scaunului un program special de masaj care sa amelioreze durerile „pacientului”.

Din imaginile cu interiorul masinii prezentate in clipul Faurecia, pare sa fie vorba despre limuzina Audi A8 care va integra aceasta tehnologie. Modelul scaunelor, al schimbatorului de viteze si pozitionarea scrumierei tradeaza acest lucru, dupa cum se poate vedea si in ACEASTA fotografie sau in poza de deschidere a acestui articol.

Faurecia are sediul central in Franta si detine 190 de fabrici in 29 de tari, printre care si Romania. Astfel, Faurecia are o uzina care produce elemente de interior la Pitesti (judetul Arges) si o fabrica de scaune auto la Talmaciu (judetul Sibiu). Faurecia echipeaza circa 100 de modele de automobile.

Lasa un comentariu