Acasa Foto FOTO: Cel mai scump MINI vine in Romania in martie 2013, Paceman John Cooper Works

FOTO: Cel mai scump MINI vine in Romania in martie 2013, Paceman John Cooper Works

de Adrian Mitrea

MINI Paceman JCW 2013 (sursa - MINI)

Versiunea cu trei usi si mai sportiva a SUV-ului MINI Countryman, denumita MINI Paceman John Cooper Works (JCW), debuteaza fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2013 si va fi lansata si in Romania trei luni mai tarziu, in martie, avand un pret de pornire de 31.300 euro fara TVA (38.812 euro cu TVA). Astfel, MINI Paceman JCW devine cel mai scump model al marcii britanice disponibil in Romania.

Cea mai accesibila versiune a lui Paceman costa 20.350 euro fara TVA (25.234 euro cu TVA). Varianta de top, Paceman JCW, dispune de un motor turbo pe benzina de 1,6 litri ce dezvolta 160 kW/218 Cai Putere (CP) la 6.000 de rotatii pe minut (rpm) si un cuplu maxim de 280 Newton-metri (Nm) intre 1.900 si 5.000 rpm. Masina vine standard cu sistem de tractiune integrala ALL4, jante din aliaj de 18 inch si suspensie sport.

click aici pentru galeria foto

Sistemul ALL4 utilizeaza un diferential central electromagnetic pentru a distribui puterea neintrerupt intre puntea fata si cea spate. In situatii normale de condus, ALL4 transfera pana la 50% din puterea motorului spre puntea spate, acest nivel putand fi crescut pana la 100% in conditii extreme, cum ar fi pe gheata sau pe zapada. Electronica de control a sistemului MINI ALL4 este integrata direct in unitatea de gestiune DSC, ceea ce permite puterii sa fie distribuita intre puntea fata si cea spate cand si unde este necesar – si aceasta in interval de milisecunde. Acest reglaj optimizeaza consumul de combustibil si face ca masina sa prezinte agilitatea maxima in fata cerintelor dinamice fluctuante, in timp ce furnizeaza o deplasare sigura, spune MINI.

MINI Paceman JCW vine echipat cu o transmisie manuala cu sase viteze, insa optional poate fi comandata una automata, tot cu sase trepte.

Paceman JCW atinge 100 km/h in 6,9 secunde (indiferent de tipul de cutie de viteze) si are un consum mediu de 7,4-7,9 litri benzina/100 km. Emisiile de CO2/km sunt de 172-184 grame, iar viteza maxima e de 226 km/h (224 km/h pentru automata).

Versiunea Paceman John Cooper Works vine la cateva luni dupa prezentarea variantelor obisnuite ale lui Paceman si la aproape un an de la dezvaluirea conceptului Paceman, transpus in productie fara modificari substantiale.

Pana 0-100.ro va testa MINI Paceman sau MINI Paceman JCW, te invitam sa revezi testul nostru cu MINI Countryman Cooper S, disponibil complet AICI sau doar in versiunea video, mai jos.

Lasa un comentariu