Acasa BYD Dupa chinezii de la Great Wall, si cei de la BYD investesc in industria auto din Bulgaria

Dupa chinezii de la Great Wall, si cei de la BYD investesc in industria auto din Bulgaria

de Adrian Mitrea

BYD e6 (sursa - HotNews.ro)

Bulgaria a atras un nou investitor in industria auto, inexistenta pana in acest an, cand chinezii de la Great Wall au deschis o unitate de asamblare in zona orasului Loveci, satul Bahovista. Noul investitor este tot din China, compania Build Your Dreams (BYD), care vrea sa produca in tara vecina autobuze, automobile electrice, lampi cu LED si baterii.

BYD a semnat cu gigantul energetic din Bulgaria Bulmineral un acord pentru a deschide o fabrica amplasata la 50-60 km de Sofia, in Breznik, relateaza presa chineza.

Uzina va produce 40-60 autobuze pe luna din momentul cand va fi data in folosinta, in februarie 2013, a declarat directorul general executiv (CEO) al Bulmineral, Alexander Usachev, scrie chinadaily.com.cn.

Directorul pentru export al BYD, Ho Isbrand, a spus ca aceasta extindere a BYD in Bulgaria este foarte importanta pentru dezvoltarea afacerilor in Europa. BYD este detinut in proportie de 10% de catre miliardarul Warren Buffett, prin intermediul fondului sau de investitii Berkshire Hathaway.

Industria auto din Bulgaria este abia la inceput, bazinul de furnizori de componente fiind foarte restrans. Great Wall a demarat in februarie 2012 asamblarea de autovehicule in Bulgaria, langa Loveci, in parteneriat cu Litex, insa nu este vorba despre productie. Practic, in tara vecina sunt puse cap la cap piesele exportate din China, elementele de caroserie fiind chiar gata vopsite.

Reporteri 0-100.ro si HotNews.ro au vizitat uzina Great Wall din Bulgaria, iar reportajul poate fi accesat AICI.

Lasa un comentariu