Acasa BMW BMW relanseaza jocul xDrive Challenge, jucat pana acum de 150.000 oameni

BMW relanseaza jocul xDrive Challenge, jucat pana acum de 150.000 oameni

de Adrian Mitrea

BMW xDrive Challenge 2012-2013 (sursa - BMW)

Jocul 3D multiplayer BMW xDrive Challenge de pe Facebook revine intr-o varianta imbunatatita pentru sezonul 2012-2013 si in premiera este disponibil si pe tableta Apple iPad, a anuntat BMW. Prima varianta a competitiei virtuale a fost jucata de 150.000 de oameni, care au parcurs 7,25 milioane km virtuali. Fiindca vine intr-o perioada in care timpul liber este ceva mai mare, jocul BMW xDrive Challenge pare sa fie solutia perfecta pentru cei care se plictisesc in decembrie.

Ca urmare a succesului pe care jocul 3D multiplayer – primul de acest fel – l-a inregistrat pe Facebook in iarna 2011-2012, BMW xDrive Challenge se intoarce in 2012-2013 imbunatatit sub toate aspectele. Acum se extinde si dincolo de Facebook, pe iPad.

Si din punct de vedere social media jocul a fost un succes: 213.256 postari si 5,6 milioane vizualizari au fost generate pe Facebook.

Jocul 3D este un simulator de condus si ofera posibilitatea „conducerii” modelelor din gama BMW X (BMW X1, BMW X1 Edition Powder Ride, BMW Concept K2 Powder Ride, BMW X3, BMW X5 si BMW X6).

„Diferenta principala fata de alte jocuri online este utilizarea unui modul plug-in 3D special, Unity, cu grafica high-definition pentru Facebook si in aplicatia pentru iPad. O alta caracteristica este modul multiplayer 3D in timp real, care permite jucatorului sa concureze impotriva prietenilor in mai multe moduri de joc”, spune BMW.

Continutul ambelor versiuni este identic. Versiunea pentru iPad vine insa cu functii de control extinse, inclusiv cu control analog al pedalelor de acceleratie si frana.

Daca versiunea 2011-2012 putea fi accesata prin paginile de Facebook a zece tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, noul joc va fi disponibil si in tari din Europa de Vest (precum Elvetia), dar si in Canada. Toate traseele din jocul BMW xDrive Challenge 2012 au fost create pe baza unor zone reale. De exemplu, BMW xDrive Village este o imagine reala a satului austriac Otztal, creata in conformitate cu imaginile din satelit si transformate intr-un spatiu 3D virtual prin modulul plug-in al jocului, Unity.

Punctul de pornire al jocului este asa-numita Hub Area, unde jucatorul poate vizita numeroase standuri speciale, printre care si o statie de realimentare, o vopsitorie pentru schimbarea culorii exterioare sau un garaj pentru tuning cu componente si accesorii BMW reale. In premiera, este posibila descarcarea unor cataloage de produse cu mai multe informatii despre ofertele din lumea reala. Jucatorul este invitat si la magazinul de schiuri K2 – aceasta marca este singurul partener oficial al jocului – care ofera o conexiune directa spre site-ul K2.

Cerinte tehnice minime:

 • Sistem de operare MS Windows XP sau mai nou, OSX 10.5 sau mai nou
 • Procesor: Intel Core 2 sau mai nou (Intel Atom nu este recomandat)
 • Browser: Chrome, Firefox 3.5 sau mai nou, Safari, Internet Explorer 7 sau mai nou
 • Memorie: 1 GB RAM
 • Grafica: DirectX 9 SM2.x sau mai nou (seria Intel GMA500 nu este recomandata)

Cerinte tehnice recomandate:

PC/Mac:

 • Sistem de operare MS Windows 7 sau OSX 10.6
 • Procesor: Dual Intel Core 2 cu frecventa de minimum 2GHz
 • Memorie: 1 GB RAM
 • Grafica: DirectX 10 SM4.0 Discrete
 • Pentru a juca pe computer este necesara detinerea unui profil Facebook valid si descarcarea modulului plug-in Unity.

iPad:

 • Noul iPad cu ecran Retina
 • Dual-core A6X cu grafica quad-core
 • Daca se utilizeaza iPad pentru joc, nu trebuie sa ai profil Facebook activ. Totusi, posibilitatea de a participa la anumite competitii din cadrul jocului este limitata.

BMW xDrive Challenge 2012-2013 (sursa - BMW)

BMW xDrive Challenge 2012-2013 (sursa - BMW)

1 comentariu

raul 10 ianuarie 2014 - 16:21

cum ma joc jocul acesta

Reply

Lasa un comentariu