Acasa Curiozitati Dacia a exportat 6 milioane metri cubi de piese in sapte ani, pentru fabricarea a 2,5 milioane autovehicule

Dacia a exportat 6 milioane metri cubi de piese in sapte ani, pentru fabricarea a 2,5 milioane autovehicule

de Adrian Mitrea

Uzina Dacia Mioveni (sursa - 0-100.ro)

Peste 6 milioane metri cubi de piese pentru autovehicule fabricate in uzinele Renault si Nissan din lume au fost expediate prin Directia Logistica Centrala Dacia din 2005 si pana in prezent, a anuntat compania. In total, aceste piese au contribuit la asamblarea a peste 2,5 milioane de autovehicule.

Directia Logistica Centrala Dacia, situata pe platforma industriala de la Mioveni, asigura atat expeditia componentelor de vehicule, catre uzine ale Aliantei Renault-Nissan in lume, cat si pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul Romaniei si la export, catre reteaua comerciala. In ultimii sapte ani, Dacia a expediat, prin Directia Logistica, peste 6 milioane metri cubi de piese. In prezent Directia Logistica Dacia expediaza piese catre 13 uzine care fabrica autoturisme sub sigla Dacia, Renault, Nissan sau Mahindra & Mahindra, incluzand-o si pe cea din Romania, de la Mioveni.

Directia Logistica Dacia gestioneaza peste 6.570 de piese unice necesare fabricarii vehiculelor in diverse versiuni, pentru modelele Dacia, Renault si Nissan. Aceste piese sunt aprovizionate de la 492 de furnizori, din care 87 sunt localizati in Romania, iar 405 se afla in afara tarii. Componentele vehiculelor sunt transportate in camioane pe cale rutiera si in containere pe cale feroviara si maritima. La nivelul anului trecut, Directia Logistica Dacia a expediat 1.200.474 metri cubi de piese, echivalentul a 619.405 vehicule.

In plus fata de activitatea de expediere piese, Directia Logistica Centrala Dacia asigura legatura intre cele doua uzine instalate la Mioveni (Uzina Vehicule si Uzina Mecanica si sasiuri) si Directia Comerciala: livrarea de vehicule si piese de schimb catre reteaua comerciala din Romania si din alte tari.

Dupa ce ies de pe banda de montaj, vehiculele sunt instalate in parcurile de stocare de la Mioveni. Aici sunt parcurse mai multe etape de pregatire pentru livrare si sunt intocmite documentele de expeditie. Apoi, in functie de destinatie, vehiculele sunt transportate pe cale rutiera, feroviara si maritima. Aproximativ 190 de salariati ai Directiei Logistice Dacia colaboreaza pentru expedierea vehiculelor catre cei 79 de concesionari din Romania si cele 71 de destinatii la export. In anul 2011 au fost expediate 329.812 masini, dintre care 299.222 la export. Masinile au fost transportate in 28.563 camioane si 565 de trenuri. Capacitatea de incarcare a unui camion este intre 6 si 10 vehicule, iar a unui tren intre 200 si 300 vehicule, in functie de tipul de vehicul si de tara de destinatie. Cea mai indepartata destinatie este Noua Caledonie, pentru care transportul dureaza 45 de zile.

Lasa un comentariu