Acasa Chevrolet VIDEO, FOTO: Chevrolet Spark electric vine cu cifre interesante, 130 CP si 8,5 secunde pana la 100 km/h

VIDEO, FOTO: Chevrolet Spark electric vine cu cifre interesante, 130 CP si 8,5 secunde pana la 100 km/h

de Adrian Mitrea

Chevrolet Spark Electric (sursa - Chevrolet)

Versiunea electrica a celui mai mic model Chevrolet, Spark, afiseaza cifre interesante in ceea ce priveste puterea, acceleratia si timpii de reincarcare. Masina dispune de un motor electric de 130 Cai Putere (CP) ce livreaza un cuplu maxim de 542 Newton-metru (Nm) si care asigura masinii o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8,5 secunde. Cand va fi lansata, in 2013, se va numara printre cele mai rapide masini electrice de serie.

Multumita unui incarcator rapid, 80% din baterie va putea alimentata in 20 de minute. O reincarcare obisnuita, la o priza de 230-240 V, va dura circa sapte ore. Acumulatorul litiu-ion de peste 20 kWh al modelului electric Spark va continua traditia Chevrolet in privinta garantiilor: de opt ani/160.000 km.

click aici pentru galeria foto

Pretul lui Chevrolet Spark Electric va fi de sub 25.000 dolari cu tot cu taxe si stimulente guvernamentale, potrivit constructorului auto american.

„Cand echipa noastra si-a propus sa dezvolte sistemul de propulsie pentru modelul electric Spark, am stiut ca va trebui sa asiguram o accelerare placuta in timpul conducerii si eficienta maxima”, a declarat Chuck Russell, inginer sef pentru modelul electric Spark, intr-un comunicat de presa.

„In ceea ce priveste modelul electric Spark, credem ca placerea de a-l conduce va fi aspectul cel mai apreciat de clienti; ruleaza uniform, iar puterea este disponibila in fiecare etapa de conducere. (…) Acest lucru ne va ajuta sa le oferim o optiune atractiva clientilor care isi doresc un autovehicul electric ce asigura atat placerea de a conduce, dar este si ecologic”, a adaugat Russell.

Bateria va putea face fata mai multor incarcari rapide cu curent continuu in fiecare zi.

„Bateria modelului electric Spark a fost testata timp de peste 200.000 de ore in laboratoarele noastre internationale pentru baterii. Aceasta testare ne-a permis sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a efectua zilnic mai multe incarcari rapide cu curent continuu, pentru a elimina grijile legate de autonomie si pentru a spori nivelul de confort”, a declarat Larry Nitz, director executiv al echipei internationale de ingineri de electrificare din cadrul GM.

Echipa de dezvoltare a modelului electric Spark a putut profita de expertiza dobandita in urma programului Chevrolet Volt si a utilizat multe dintre componentele si sistemele respective. Peste 75% dintre componentele sistemului de propulsie provin din programele pentru Volt si pentru camioanele GM hibride.

Motorul modelului electric Spark si unitatea sa de transmisie vor fi lansate in productie la inceputul anului 2013 in fabrica de transmisii a companiei GM din White Marsh, langa Baltimore. Este prima data cand un producator auto din SUA construieste un motor electric complet si o unitate de transmisie pentru un autovehicul electric modern in Statele Unite, spune GM.

Majoritatea masinilor electrice ating 100 km/h in peste 10 secunde, avand motoare cu puteri de circa 100 CP si cuplu maxim de pana in 300 Nm.

Motor Chevrolet Spark Electric (sursa - Chevrolet)

Sectiune Chevrolet Spark Electric (sursa - Chevrolet)

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu