Acasa Curiozitati VIDEO: Asa arata unul dintre birourile designerilor care au lucrat la noile Dacia Sandero, Logan si Stepway. Dezvoltarea proiectelor a durat patru ani

VIDEO: Asa arata unul dintre birourile designerilor care au lucrat la noile Dacia Sandero, Logan si Stepway. Dezvoltarea proiectelor a durat patru ani

de Adrian Mitrea

Designeri Dacia-Renault (sursa - Dacia)

Pentru a lansa noile Sandero, Logan si Sandero Stepway, inginerii si designerii Renault si Dacia au lucrat patru ani, iar 60% din proiectare pentru noile masini a fost realizata in Romania. Intr-un clip de prezentare a noilor modele, Dacia „a scapat” cateva detalii interesante.

Primul dintre ele este o schita de mari dimensiuni cu noul Stepway semnata de Erde Tungaa, designer care si-a lasat puternic amprenta si asupra lui Duster. In al doilea rand, o macheta Dacia Logan infatiseaza o versiune cu cinci prezoane, in loc de patru cate are masina finala.

In clipul de prezentare, Dacia anunta ca 60% din proiectare pentru noile Sandero, Logan si Sandero Stepway a fost realizata in Romania, iar pe pistele de incercare de la Renault Technologie Roumanie (RTR) Titu au fost parcursi trei milioane de kilometri pentru testare.

De asemenea, in clip sunt prezentate imagini in premiera din procesul de asamblare, dupa ce fabrica de la Mioveni a fost modernizata. Se poate vedea si stratul de material alb fonoabsorbant utilizat sub bordul noilor modele Dacia.

In 2013 vor intra in productie la Mioveni doua noi modele Dacia, un nou break si un nou pick-up. Fabrica produce in prezent Duster, noile Sandero, Logan si Sandero Stepway, precum si noul Renault Symbol.

Pe larg despre noul Logan poti citi AICI, iar despre noul Sandero AICI.

Schita noul Logan si noul Sandero Stepway (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu