Acasa Caterham Renault si Caterham vor dezvolta si produce impreuna masini sport

Renault si Caterham vor dezvolta si produce impreuna masini sport

de Adrian Mitrea

Uzina Alpine Dieppe (sursa - Renault)

Producatorul auto francez Renault si Caterham, constructor britanic de masini sport exclusiviste, au batut palma pentru a dezvolta si produce masini sport care sa poarte atat ADN-ul Alpine, cat si cel Caterham. Primele automobile vor iesi pe piata in 3-4 ani, a anuntat Renault.

Grupul Caterham va detine 50% din compania Automobiles Alpine Renault, detinuta in prezent in proportie de 100% de Renault. In urma acestui parteneriat va fi infiintata, in ianuarie 2013, compania cu numele Societatea de Automobile Alpine Caterham. Ea va fi condusa de Bernard Ollivier, fost sef al Renault Sport (R.S.) si om de baza al Renault in ultimii 35 de ani.

Noile masini sport Renault si Caterham vor fi produse in uzina franceza Dieppe, construita in 1969, unde in prezent sunt fabricate modele R.S. de serie (Clio R.S.) si de competitie. Uzina a produs peste 400.000 unitati din 1969 si pana in prezent, iar acum numara 300 angajati.

Marca Alpine este cunoscuta mai ales pentru modelul Berlinette si are in ADN-ul sau gene pur sportive, la fel ca si Caterham.

In urma acestui parteneriat anuntat, Renault si Caterham vor lansa masini sport distincte, de serie mica si serie mare, care vor purta atat genele Alpine, cat si Caterham.

Comunicatul de presa al Renault nu e foarte explicit in ceea ce priveste denumirea masinilor sale sport viitoare, in sensul ca nu a precizat daca Alpine va fi o noua marca sau va juca rolul unei sub-marci. Declaratiile de pana acum conduc mai degraba spre a doua varianta.

Relansarea intr-o forma sau alta a Alpine a fost prefigurata de Renault prin prototipul Alpine A110-50.

In uzina Renault Alpine din Dieppe (sursa - Renault)

Lasa un comentariu