Acasa Industrie Volvo a oprit temporar productia uzinei Torslanda din Suedia, iar pentru fabrica belgiana Ghent anunta taieri in 2013

Volvo a oprit temporar productia uzinei Torslanda din Suedia, iar pentru fabrica belgiana Ghent anunta taieri in 2013

de Florin Sfintes

Volvo V60 pe linia de asamblare in uzina Torslanda (sursa - Volvo)

Producatorul suedez de automobile Volvo a anuntat ca a oprit temporar productia uzinei din Torslanda, Suedia, in perioada 29 octombrie-2 noiembrie, din cauza declinului pietei auto, in special in Europa. Uzina Ghent din Belgia va avea o cadenta de fabricatie mai redusa din 2013 si contractele a 300 de angajati temporari nu vor fi reinnoite.

„Europa este piata principala pentru Volvo, iar continuarea recesiunii afecteaza cererea pentru automobilele noastre”, a declarat presedintele diviziei de automobile Volvo, Jan Gurander.

Oprirea temporara a productiei la uzina din Torslanda are legatura cu o hotarare initiala care a fost pusa in practica in data de 1 octombrie, prin care s-a urmarit reducerea a numarului de autovehicule produse pe ora de la 57 la 50.

In ceea ce priveste uzina Ghent din Belgia, din 2013 cadenta de fabricatie va scadea de la 59 la 54 masini/ora. Contractele de munca temporare pentru 300 de angajati nu vor fi reinnoite dupa ce expira, la finalul acestui an, a anuntat Volvo.

Lasa un comentariu