Acasa Isuzu Noul Isuzu D-MAX a fost lansat in Romania de la aproape 22.300 euro cu TVA. Importatorul vrea sa vanda 200 unitati in 2013

Noul Isuzu D-MAX a fost lansat in Romania de la aproape 22.300 euro cu TVA. Importatorul vrea sa vanda 200 unitati in 2013

de Vlad Barza

Isuzu D-Max (sursa - 0-100.ro)

Compania Isuzu Rom Auto a lansat in Romania cea mai noua generatie a camionetei Isuzu D-MAX, model care costa intre 22.285 si 30.186 euro, inclusiv TVA, fiind produs in Thailanda si bazat pe arhitectura pick-up-ului american Chevrolet Colorado. Previziunile pentru 2013 indica vanzarea a 200 de masini pe plan local, jumatate dintre ele urmand sa mearga catre clienti companii. Camioneta de 5,3 metri lungime dispune de motor turbo diesel de 2,5 litri, cu 163 Cai Putere (CP), consumul mediu mixt anuntat fiind de 7,4 litri/100 km.

Noua generatie a camionetei D-MAX este disponibila in versiunea cu cabina simpla (doua locuri), cabina extinsa (patru locuri) si cabina dubla (cinci locuri). Lungimea totala este de 5,3 metri, iar lungimea este benei de 1,55 metri in varianta cu cabina dubla si 2,3 metri in versiunea cu cabina simpla. Capacitatea de remorcare este de trei tone, la fel ca la generatia precedenta, iar garda la sol este de 225 mm (cabina simpla) sau 235 mm (cabina dubla si cabina extinsa).

Isuzu a tinut sa precizeze un lucru despre care se vorbeste mai rar la un pick-up, coeficientul aerodinamic, cu o valoare de 0,47, despre care Isuzu sustine ca este cel mai bun din segment.

Ca preturi, noul D-MAX pleaca de la 22.285 euro in varianta cu cabina simpla, versiunea cu cabina dubla costa de la 26.802 euro, in timp ce nivelul maxim de echipare costa 30.126 euro. Printre dotarile acestei ultime versiunii de echipare se numara tapiteria din piele, computerul de bord, sistemul audio stereo cu sase difuzoare si conectivitate iPod si Bluetooth.

Concurentii lui D-MAX in segmentul pick-up-urilor sunt Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Ford Ranger si Volkswagen Amarok.

Camioneta are la baza arhitectura pick-up-ului american Chevrolet Colorado, diferenta de design fata de acesta fiind la partea frontala. Motorul turbo diesel de 2,5 litri are 163 CP, iar consumul anuntat este de 8,9 litri/100 km in oras, 6,5 litri/100 km in extraurban si 7,4 litri/100 km in regim mixt.

Tinta de vanzari pentru noul D-MAX in Romania este de 200 de unitati pentru 2013 si, desi nu este un numar impresionant per total, este un numar semnificativ pentru segmentul camionetelor. Dan Chitaru, directorul Isuzu Rom Auto, spune ca jumatate din vanzari vor fi catre companii care au nevoie de astfel de vehicule in flote, iar restul sunt vanzari catre clientii individuali.

Ca si „portret robot” al clientului persoana fizica, D-MAX este achizitionat de vanatori, pescari, amatori ai sporturilor cu motor si diversse persoane care au de transportat obiecte voluminoase si care au, bineinteles, posibilitatile financiare de a-si achizitiona un pick-up cu preturi de peste 20.000 de euro.

Dan Chitaru a explicat si de ce camioneta este produsa in Thailanda, aceasta tara asiatica fiind o piata total atipica, unde camionetele au o cota de piata incomparabil mai mare cu cea din alte tari. El a dat exemplu anul 2008 cand in Thailanda s-au vandut 1,5 milioane de automobile noi, din care 400.000 de camionete. Isuzu a vandut acolo in acel an 250.000 de unitati, mult mai mult decat reuseste sa vanda in cativa ani pe plan european. Nu este astfel de mirare ca in Thailanda au linii de asamblare tot marii producatori mondiali de camionete.

Isuzu este cunoscuta in tara mai ales prin autobuzele de 32 de locuri, insa in industria auto mondiala s-a facut remarcata in special prin motoarele diesel dezvoltate pe cont propriu sau in parteneriat cu alti producatori auto. Astfel de motoare cu gene Isuzu echipeaza masini precum Renault VelSatis si mai multe modele Opel (Corsa, Astra, Vectra). Compania a produs peste 20 de milioane de motoare diesel in istoria sa.

Isuzu a ales sa aiba un distribuitor separat pentru fiecare tip de vehicule vandute, astfel ca in Romania sunt trei companii distribuitoare: Isuzu Romania pentru camioane, Anadolu pentru autobuze si Isuzu Rom Auto pentru camionete.

Lasa un comentariu