Acasa Ford Zoltan Brassai, Ford Romania: Si clienti de masini premium se intereseaza de Ford B-Max

Zoltan Brassai, Ford Romania: Si clienti de masini premium se intereseaza de Ford B-Max

de Adrian Mitrea

Ford B-Max (sursa - Ford)

Ford B-Max, produs exclusiv la Craiova, atrage nu doar clientii traditionali de Ford sau de masini de volum, ci si clienti din zona premium, a declarat pentru 0-100.ro seful Ford Romania, Zoltan Brassai. Potrivit acestuia, Ford are peste 3.000 de inscrisi pentru la test drive cu Ford B-Max in tara, insa doar 100 de comenzi. „Comenzile cu miile vin de peste hotare”, a spus Brassai.

„La festivalul de film Anonimul (29 august-2 septembrie) peste 1.200 de oameni s-au inscris pentru test drive. Stateau oamenii la coada sa se inscrie. Acum avem peste 3.000 de inscrieri. Deci oamenii sunt foarte interesati si am observat ca masina a atras si atentia celor care conduc masini premium. Oameni care castiga foarte bine, proprietari de Mercedes-Benz, BMW, se intereseaza atat despre masina, cat si despre ce inseamna ea pentru economie”, a spus seful Ford Romania.

click aici pentru galeria foto cu Ford B-Max

Chiar si asa, numarul de comenzi din Romania este redus: circa 100 de comenzi.

„Noi suntem foarte mandri ca producem la Craiova masini si tehnologie de top. De regula se ia ceva din vest, liniile de fabricatie, tehnologie, se aduc in tari in curs de dezvoltare si se incepe fabricatia. Noi insa producem in Romania tot ce are mai modern firma aceasta (Ford – n.r.) de dat. Asa vede Ford Romania. Ford vede viitorul Romaniei in Europa si viitorul Ford in Romania”, a declarat Brassai.

Potrivit acestuia, comenzile de pana acum pentru B-Max confirma asteptarile Ford, adica peste 90% din cerere vine din afara tarii.

„Comenzile cu miile vin de peste hotare. In Europa de Vest interesul pentru B-Max este foarte mare”, a spus oficialul Ford.

Ford a produs la Craiova circa 5.000-6.000 unitati B-Max din iunie si pana in prezent, potrivit calculelor 0-100.ro. In aceste conditii este greu de crezut ca la sub 10.000 masini produse in trei luni obiectivul anuntat, de 60.000 unitati pentru 2012, va fi atins.

Ford B-Max, micul automobil de familie fabricat exclusiv la Craiova, are un pret de pornire de 13.400 euro cu TVA pe piata romaneasca. Cea mai scumpa versiune, fara dotari optionale, costa 17.650 euro cu TVA, iar o varianta cu maxime dotari poate trece de 20.000 euro. Listele complete cu preturi, dotari standard si optionale pot fi consultate AICI.

B-Max a debutat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie 2-12).

0-100.ro a publicat in august un test drive tip prima impresie cu Ford B-Max. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu