Acasa Dacia Preturile complete pentru noul Sandero. Este mai accesibil decat vechiul model, iar tarifele pentru optionale au ramas neschimbate

Preturile complete pentru noul Sandero. Este mai accesibil decat vechiul model, iar tarifele pentru optionale au ramas neschimbate

de Adrian Mitrea

Noua Dacia Sandero (sursa - Dacia)

Dacia a anuntat preturile complete pentru noul Sandero si versiunea Stepway, acestea fiind cuprinse intre 6.990 si 12.200 euro cu TVA. Noul model are preturi mai mici cu cel putin 100 euro fara de vechea generatie, echiparea standard este mai bogata si preturile optionalelor au ramas neschimbate.

Comparatie preturi Noul Sandero si vechiul Sandero (sursa - dacia.ro)

In cazul versiunii Sandero Stepway preturile sunt mai mari cu 900 euro pentru varianta pe benzina si cu 500 euro pentru diesel. In rest, noul Sandero este mai accesibil decat modelul pe care-l inlocuieste si mai bine echipat, cu ESP si patru airbag-uri inca de la primul nivel de echipare.

click aici pentru galeria foto cu standul Dacia de la Paris

Motorul complet nou in gama Dacia, turbo pe benzina de 0,9 litri (0.9 TCe), costa 9.000 euro (Ambiance) sau 10.100 euro (Laureate).

Noul Sandero este fabricat la Mioveni si va fi produs si la uzina Renault din Tanger incepand cu semestrul al doilea din 2013.

Motorizari

  • Benzina TCe 90 – In premiera, noul Sandero primeste motorul turbo pe benzina TCe 90, cu trei cilindri si o capacitate cilindrica de 0,9 litri. Datorita turbinei cu inertie foarte scazuta, asociat cu un sistem de distributie variabila la admisie (VVT), motorul furnizeaza 66 kW (90 CP) la 5.250 rpm.
  • Benzina 1.2 16V 75 CP – Acest motor de 1.149 cmc dezvolta o putere de 55 kW (75 CP) si consuma in medie 5,9 litri benzina/100 km, cu emisii de 137 grame CO2/km. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan.
  • Diesel dCi 75 CP si 90 CP – Motorul de 1,5 litri turbo diesel este disponibil in versiunea de 55 kW (75 CP) si de 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu in crestere cu 20 Nm, adica 200 Nm, la 1.750 rpm pentru versiunea de 75 CP si 220 Nm la 1.750 rpm pentru versiunea de 90 CP. Consumul mediu mixt este 3,9 litri motorina/100 km, iar emisiile sunt de 103 grame Co2/km.

Echipamente noi si lista de accesorii

  • Regulator/ Limitator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele. Regulatorul/Limitatorul de viteza este o noutate in gama Dacia. Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.
  • Dacia Plug&Radio. Noile modele Sandero si Sandero Stepway au in lista de optionale un radio tip 2DIN si un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth de prizele USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelitul de comanda la volan. Tehnologia Bluetooth permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.
  • Sistem multimedia MEDIA NAV. Inaugurat pe modelele Dacia Lodgy si Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe Sandero. Integrat in fatada centrala a plansei de bord, el dispune de un ecran tactil de 7 inch si un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth si audio streaming. Ecranul de navigatie dispune de un afisaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completata de clienti atat cu ajutorul unui suport de memorie extern, cat si prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.
  • Siguranta pasiva.  Centurile de siguranta sunt echipate cu limitator de efort calibrat pentru a proteja toracele in caz de soc, iar pentru locurile laterale din spate exista puncte de fixare Isofix pentru scaun special pentru copii. De la primul nivel de echipare, Sandero dispune in standard de patru airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si AFU, precum si ESP.

Gama de accesorii

Pentru personalizarea modelelor, lista de accesori cuprinde: baghete laterale de protectie, covorase de interior, plase de fixare pentru portbagaj, portbagaj de pavilion, sistem de fixare a schiurilor, sistem de remorcare, un dispozitiv de fixare a bicicletei si cutie frigorifica.

Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway si Logan au debutat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie).

Lasa un comentariu