Acasa BMW BMW si Peugeot-Citroen au abandonat colaborarea in domeniul vehiculelor hibride, confirma un director al grupului francez

BMW si Peugeot-Citroen au abandonat colaborarea in domeniul vehiculelor hibride, confirma un director al grupului francez

de Vlad Barza

BPCE (sursa - bpc-electrification.com)

BMW si Peugeot, care in 2010 infiintau o companie mixta menita sa produca diverse componente pentru masini hibride, au abandonat acest parteneriat, confirma directorul de cercetare al PSA Peugeot-Citroen, citat de AFP. Se stia pe surse inca din iulie ca aceasta colaborare e la final, insa acum apare o confirmare clare ca lucrurile nu au mers bine.

In octombrie 2011 cele doua grupuri anuntau ca societatea mixta menita sa duca la crearea unor hibride mai accesibile este operationala, dupa investitii de 100 milioane euro. Cercetarea si Dezvoltarea (R&D) demarase in Munchen, Germania, iar productia urma sa inceapa la Mulhouse, Franta, in 2015.

Firma nou creata se numea BMW Peugeot Citroen Electrification (BPCE), iar cei doi mari producatori auto detineau fiecare cate 50% din ea. Noua companie fusese creata pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie hibride. Concret, era vorba de componente pentru masini hibride, baterii, generatoare, electronica, incarcatoare si software.

Acum, Guillaume Faury, director de dezvoiltare la PSA a confirmat ca nu mai exista o alianta, nu se va face prioductie in comun si fiecare dintre cele doua grupuri va merge pe cai separate.

La inceput de iulie s-a scris pe surse ca aceasta colaborare s-ar putea incheia, insa francezii nu au vrut atunci sa comenteze informatiile, iar germanii spuneau ca intelegerea va trebui revizuita fiindca nu va putea fi pusa in practica in varianta discutata initial.

PSA Peugeot Citroen va concedia 8.000 de oameni si va inchide o uzina din Franta pentru a incerca sa iasa din situatia financiara dificila, insa autoritatile franceze au spus ca PSA a ajuns intr-o situatie critica si din cauza ca nu a stiut sa puna la punct parteneriate avantajoase.

Lasa un comentariu