Acasa Industrie Opel a inaugurat o noua uzina de motoare in Ungaria, dupa investitii de 500 milioane euro

Opel a inaugurat o noua uzina de motoare in Ungaria, dupa investitii de 500 milioane euro

de Vlad Barza

La inaugurarea noii uzine (sursa - Opel)

Opel a inaugurat in vestul Ungariei o noua uzina de motoare care va realiza pentru inceput propulsoare pe benzina in trei si patru cilindri si apoi si motoare diesel, investitiile fiind de jumatate de miliard de euro. Noua unitate de productie va crea pentru inceput 800 de locuri de munca si va ajunge la o capacitate de 500.000 motoare/an, productia de volum urmand sa inceapa pana la final de 2012.

Uzina a fost inaugurata in prezenta premierului ungar Viktor Orban si a sefului consiliului de conducere al Opel, Thomas Sedran. Uzina are 30.000 mp si va produce mai intai motoare pe benzina in trei si patru cilindri, incepand cu propulsorul de 1,6 litri. Intr-o a doua etapa vor fi produse si motoare diesel.

Compania a lucrat aproape doi ani la constructia noii uzine situata in orasul Szentgotthárd si spune ca motoarele produse aici vor fi Euro 6. Investitiile totale ale Opel in Ungaria ajung la 1,25 miliarde euro, compania fiind primul mare jucator al industriei auto care a investit in tara dupa caderea comunismului.

Opel cumpara anual componente de 400 milioane euro de la furnizori din Ungaria, iar marca germana este lider pe piata masinilor noi, cu o cota de 11%.

Lasa un comentariu