Acasa Curiozitati TRW lanseaza claxoane auto cu actionare tactila, nu prin apasare. Germanii de la Volkswagen par sa le implementeze primii

TRW lanseaza claxoane auto cu actionare tactila, nu prin apasare. Germanii de la Volkswagen par sa le implementeze primii

de Adrian Mitrea

Volan TRW pentru Volkswagen (sursa - TRW)

Producatorul de componente auto TRW, cu activitati si in Romania, a devoltat o noua tehnologie pentru claxoanele auto, care pot fi mai nou activate prin atingere, tactil, nu prin apasare ca pana acum. Din modelul de volan publicat pentru exemplificare de catre TRW, primii care il vor implementa par sa fie cei de la Volkswagen.

Noua tehnologie se va regasi pe masini din 2014, spune TRW.

Prin intermediului noului modul pentru claxon producatorii auto vor putea reduce greutatea si costurile, airbag-urile ar putea functiona mai eficient, iar designerii auto vor avea mai multa libertate. Noua tehnologie elimina contactele mecanice, arcurile si alte elemente incluse pana acum in volan pentru functia de claxon.

TRW spune ca nu este nevoie de forta pentru a activa noul modul pentru claxon, ci doar de o simpla atingere cu mana. Senzorii integrati pot detecta si elimina actionarile involuntare ale claxonului. Astfel, acesta va fi activat doar daca mana se apropie de volan perpendicular pe sigla, nu din lateral.

Cei de la TRW au creat si prezentat in 2011 un concept de volan pliabil si retractabil in bord.

TRW Automotive este prezent in 26 de tari si are 60.000 de angajati. Compania produce, printre altele, sisteme de asistenta a soferului, sisteme de franare si directie, suspensii, centuri de siguranta si airbag-uri, electronice si componente pentru motoare.

Grupul a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 2.500 de angajati in cinci locatii: Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita, Deta.

Fabrica din Timisoara produce volane si module de airbag si numara peste 1.700 angajati. Produsele sunt livrate catre producatori auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault si altii.

Lasa un comentariu