Acasa Opel Opel recheama in Romania aproape 600 de masini Antara, pentru posibile probleme ce pot duce la cresterea distantei de franare

Opel recheama in Romania aproape 600 de masini Antara, pentru posibile probleme ce pot duce la cresterea distantei de franare

de Vlad Barza

Opel Antara (sursa - Opel)

Opel a demarat in tara o actiune de recall pentru aproape 600 de SUV-uri Antara produse intre 2007 si 2010. Posibila problema tine de o supapa din sistemul ABS care se poarte bloca, reducand performantele la franare ale masinii. Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

Rechemarea include 586 de SUV-uri Antara produse la uzina din Bupyung (Coreea de Sud).

Opel spune ca a identificat un posibil risc la cateva vehicule Antara. Este posibil ca supapa din interiorul modulatorului hidraulic ABS sa se poata bloca si astfel poate reduce performantele la franare. Clientul va observa o cursa mai lunga a pedalei de frana, cu o rezistenta mai scazuta la apasare si de asemenea o crestere a distantei de franare, se mentioneaza in documentele remise de companie.

Verificarea si inlocuirea pieselor va dura cam doua ore si jumatate. Va fi testat modulatorul hidraulic al ABS-ului si daca se va gasi ca e defect, va fi inlocuit. Actiunea a inceput pe 4 septembrie.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

Lasa un comentariu