Acasa Ford Ford se gandeste sa lanseze o masina de clasa B mai ieftina decat Fiesta

Ford se gandeste sa lanseze o masina de clasa B mai ieftina decat Fiesta

de Vlad Barza

Alan Mulally (sursa - Ford)

Ford analizeaza posibilitatea de a lansa o masina de clasa B cu dimensiuni apropiate de Fiesta, insa mai ieftina decat aceasta, a spus Alan Mulally, CEO al Ford, citat de Automotive News. El a exclus posibilitatea lansarii unei marci low-cost stil Dacia, astfel ca noile modele vor fi vandute sub brandul Ford.

„Ne uitam si analizam oportunitatile pentru a oferi o masina care sa aiba un pret sub Fiesta”, spune seful Ford care adauga ca posibilul model va fi de clasa B cu dinensiuni asemanatoare cu Fiesta. Mulally nu a precizat unde ar putea fi produs acest model si nici unde va fi vandut, daca e ca proiectul sa primeasca unda verde,

„Nu avem un plan ferm in acest moment, insa este clar ca trebuie sa fim competitivi in fiecare segment de piata”, spune seful Ford care adauga ca orice model low-cost va avea un pret redus datorita folosirii unei arhitecturi globale si datorita achizitiei de componente de peste tot din lume.

Intrebat daca Ford se gandeste la o marca low-cost stil Dacia, el a negat „Orice model va fi vandut sub sigla Ovalului Albastru”.

Ford Europa si-a anuntat recent planurile de lansari pentru urmatorii ani, iar o impotanta deosebita a fost data clasei B si SUV-urilor. La clasa B Ford a demarat lansarea modelului B-Max de Craiova in Europa, Fiesta va primi un facelift anul acesta, iar peste un an si jumatate va fi lansat un SUV denumit EcoSport despre care s-a scris ca ar putea fi produs la Craiova.

Lasa un comentariu