Acasa Curiozitati Turul lumii cu Tesla Roadster continua, dupa ce masina electrica avariata grav a fost reparata in 3 zile

Turul lumii cu Tesla Roadster continua, dupa ce masina electrica avariata grav a fost reparata in 3 zile

de Adrian Mitrea

Reparatie Tesla Rodster (sursa - Rafael de Mestre)

Spaniolul Rafael de Mestre, care si-a propus sa faca turul lumii cu o masina sport electrica Tesla Roadster, reia initiativa dupa ce masina sa, avariata grav in 2 septembrie, a fost reparata in trei zile de catre mecanicii Tesla Motors din Munchen, Germania, scrie de Mestre pe blogul dedicat calatoriei.

In urma accidentului din Germania care a avut loc pe 2 septembrie Rafael a scapat nevatamat, insa estimarea initiala pentru reparatia masinii a fost de trei saptamani. Poti revedea imagini de la accident mai jos. Paradoxal, accidentul a avut loc intr-o tara cu infrastructura rutiera foarte buna, cu doar putin peste 1.000 km inainte de finalizarea calatoriei (Barcelona, Spania). Rafael de Mestre si masina lui electrica au traversat tari precum China, Kazahstan, Rusia, Ucraina si Romania, parcurgand in total pana la accident aproape 23.000 km.

In data de 9 septembrie (duminica) este programata sosirea in Barcelona, in locul din care de Mestre a inceput calatoria.

Totusi, Rafael de Mestre si masina lui electrica se vor indrepta inapoi catre nord, spre Strasbourg, cu trecere prin Bordeaux si Paris. Spaniolul face aceasta pentru a conduce in total 25.000 km, atat cat vor conduce si doi francezi porniti intr-o calatorie similara cu un Citroen C-Zero (100% electric). Strasbourg este punctul de plecare al acestora din urma, in februarie 2012.

Spaniolul Rafael de Mestre a mai fost in Romania si in august 2011, cand a traversat Europa cu aceeasi masina electrica Tesla Roadster.

Automobilul are 288 Cai Putere (CP) si un cuplu de 370 Newton-metru (Nm), fiind capabil sa atinga 100 km/h in 3,9 secunde. Masina atinge o viteza maxima de 200 km/h, bateria se reincarca complet in circa 3,5 ore si asigura o autonomie reala de circa 350-400 km.

Lasa un comentariu