Acasa Industrie Bosch vrea sa faca in China motoare pentru scutere electrice, piata estimata la 27 milioane unitati pe an

Bosch vrea sa faca in China motoare pentru scutere electrice, piata estimata la 27 milioane unitati pe an

de Adrian Mitrea

MINI Scooter E Concept (sursa - BMW)

Bosch vrea sa infiinteze o companie mixta in China impreuna cu Ningbo pentru a produce motoare electrice pentru scutere, informeaza Automotive News. Anul trecut au fost comercializate 27 milioane scutere electrice la nivel mondial, dintre care 98% produse in China, scrie sursa citata.

Bosch ar urma sa detina pachetul majoritar de actiuni in noua societate mixta. Ningbo are 450 de angajati si produce motoare pentru scuterele electrice marca Poltm. Ningbo a vandut un milion de motoare electrice anul trecut.

De la o piata de 27 milioane scutere electrice in 2011, Bosch asteapta ca vanzarile de astfel de vehicule sa ajunga la 46 milioane unitat/an in 2020.

Pe plan mondial Grupul Bosch a avut in 2011 afaceri de 51,5 miliarde euro, iar profitul inainte de impozitare a fost de 2,6 miliarde euro. Numarul angajatilor a urcat cu 19.000 pe parcursul anului trecut, pana spre 302.500 persoane. Pentru anul in curs estimarile indica afaceri cu 5% mai mari.

Lasa un comentariu