Acasa Citroen Mitsubishi a oprit productia de masini electrice iOn si C-Zero pentru Peugeot si Citroen

Mitsubishi a oprit productia de masini electrice iOn si C-Zero pentru Peugeot si Citroen

de Adrian Mitrea

Citroen C-Zero (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto japonez Mitsubishi a oprit productia de masini electrice Peugeot iOn si Citroen C-Zero, ambele derivate din modelul Mitsubishi i-MiEV, deoarece vanzarile sunt foarte slabe, scrie Automotive News.

Cele trei masini electrice surori sunt produse in Japonia, in uzina Mizushima.

Purtatori de cuvant ai companiilor implicate au declarat ca oprirea productiei de masini electrice este temporara si nu au precizat cand lucrurile vor reintra in normal.

Citroen a vandut 935 de masini electrice C-Zero in primele sase luni din 2012, iar Peugeot a comercializat 852 de unitati iOn, potrivit datelor JATO Dynamics, citate de Automotive News.

Din 2009, cand a demarat productia, si pana in prezent, Mitsubishi a fabricat 28.000 unitati i-MiEV, C-Zero si iOn.

„Productia noastra totala este mai scazuta decat am sperat initial”, a declarat un purtator de cuvant al Mitsubishi, care a adaugat ca aceste probleme nu afecteaza, totusi, intelegerea Mitsubishi cu PSA Peugeot Citroen pentru a dezvolta in comun variante electrice ale Peugeot Partner si Citroen Berlingo.

Cele trei masini electrice gemene au 64-66 Cai Putere si sunt alimentate de la o baterie litiu-ion de 16 kWh care poate asigura o autonomie de pana la 150-160 km. Pretul de comercializare este de circa 34.000 euro cu TVA.

0-100.ro a publicat in aprilie 2011 un test drive cu Mitsubishi i-MiEV, iar in luna mai din 2011 un test drive cu Citroen C-Zero. Poti revedea articolele originale AICI si AICI sau poti urmari doar variantele video (mai scurte), mai jos. Peugeot iOn nu a fost disponibil spre comercializare in Romania.

Lasa un comentariu