Acasa Foto VIDEO: Cum a fost Porsche Performance Drive 2012, evenimentul auto care a facut Transfagarasanul sa vibreze

VIDEO: Cum a fost Porsche Performance Drive 2012, evenimentul auto care a facut Transfagarasanul sa vibreze

de Adrian Mitrea

Porsche 911 Carrera S in Curtea de Arges (sursa - Florin Vitzman)

Adrenalina, putere, emotie, spectacol – acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine ce a insemnat Porsche Performance Drive 2012, cel mai mare eveniment pe care constructorul german de masini sport l-a facut in istoria sa. Iar acest eveniment este strans legat de Romania, pentru ca cea mai mare parte a traseului de 1.500 km de la Istanbul la Budapesta a fost parcurs prin tara noastra. Iata, intr-un clip de aproape zece minute, cum au rasunat Carpatii si cu ce emotie a fost primita caravana Porsche in Romania.

top 10 fotografii pe Transfagarasan

jurnal foto de calatorie & comentarii

Caravana Porsche Performance Drive 2012, organizata in premiera, a strabatut la sfarsitul lunii iulie tarile Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria, pe vechiul traseu al luxoaselor trenuri Orient Express. Cea mai mare parte a traseului de peste 1.500 kilometri a trecut prin Romania si a inclus si celebrul Transfagarasan.

Zece echipe, dintre care doua din Romania, au concurat cu Porsche Panamera Diesel (3 litri turbo diesel, V6, 250 Cai Putere, cuplu 550 Nm, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6,8 secunde) pentru a obtine cel mai mic consum de carburant si cel mai bun timp pe ruta Istanbul (Turcia) – Varna (Bulgaria) – Bucuresti (Romania) – Sibiu (Romania) – Budapesta (Ungaria). Cele zece echipe care au participat au venit din opt tari: Turcia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Elvetia, Cehia, Ucraina si Polonia. Castigatoare a fost echipa din Ucraina.

Inainte ca cele zece masini sa porneasca pe traseu, membrii echipajelor au testat pe circuitul Istanbul Park modelele Boxster S, 911 Carrera S si Panamera Diesel, iar Transfagarasanul a fost parcurs integral cu Boxster S si 911 Carrera S. Acestea au fost exceptiile, iar in rest traseul de circa 1.500 km a fost parcurs integral cu Panamera Diesel.

Lasa un comentariu