Acasa Industrie Uzina ContiTech din Timisoara, care produce componente auto, a implinit zece ani de activitate

Uzina ContiTech din Timisoara, care produce componente auto, a implinit zece ani de activitate

de Adrian Mitrea

Uzina ContiTech din Timisoara (sursa - 0-100.ro)

Uzina ContiTech din Timisoara, parte a concernului Continental, care produce componente auto, a implinit zece ani de activitate si peste 100 milioane euro investiti in tara. Fabrica produce pentru Grupul Volkswagen, Grupul Daimler, Dacia si altii si are 1.700 de angajati.

In ultimii zece ani compania a crescut prin fabrica de linii de aer conditionat si cea de sisteme hidraulice, in prezent avand o suprafata totala de 30.000 metri patrat (mp).

„Am crescut constant si planuim sa ne mentinem si sa consolidam aceasta locatie pe viitor. Chair si pe perioada crizei am reusit sa ne pastram clientii si chiar sa obtinem unii noi, toate acestea printr-un nivel al calitatii ridicat, prin preturi foarte bune si munca in echipa”, a declarat directorul general al ContiTech Romania, Bernd Steinebronn.

Uzina ContiTech, amplasata in parcul industrial Freidorf din Timisoara, a produs in 2011 aproximativ noua milioane de linii de transmisie si distributie, sase milioane de linii de aer conditionat, patru milioane de linii de servodirectie si 700.000 de sisteme hidraulice.

„ContiTech este prezent in 75 de locatii la nivel global, producand o varietate de componente pentru industria auto si pentru altele. ContiTech Timisoara este cea mai mare locatie Fluid din lume si exista multe proiecte viitoare care se vor implementa aici. Angajamentul Continental pentru Romania este unul de durata, compania avand investitii aici de peste jumatate de miliard de euro in ultimii zece ani”, a declarat Heinz-Gerhard Wente, membru al Comitetului Executiv Continental.

In 2002, divizia ContiTech a venit in Timisoara pentru a construi o fabrica apartinand de grupul Power Transmision. A continuat sa se extinda in 2004 printr-o fabrica a grupului Fluid Technology si in 2007, adaugand o hala de productie pentru sisteme hidraulice. In 2004 Continental a achizitionat Phoenix AG, astfel ca fabrica din Carei a devenit parte a Unitatii Comerciale ContiTech Fluid. In 2007 Continental a achizitionat si Thermopol Ltd., fabrica din Nadab fiind asimilata ContiTech. In prezent, investitiile ContiTech in Romania depasesc 100 milioane euro, compania avand 3.600 angajati, dupa mai bine de zece ani de activitate.

Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Pentru Continental lucreaza in prezent in jur de 167.000 de angajati in 46 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2011, Continental a investit peste 575 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.

4 comentarii

George 6 octombrie 2019 - 15:32

Fulie vibrochen CONTITECH cumparata si montata la 01.07.2017 pr Ford Mondeo.Originaka a tinut cca 235.000km.CONTITECH a inceput sa „tacane” dupa putin peste 5000km (sept 2018) si a fost schimbata la 9092km (oct 2019),caci deja zgomotul era f intens.PRODUSCONTITECH DE FOARTE PROASTA CALITATE,CEL MAI SCUMP DIN OFERTA AUTOKARMA (ca 400lei),PROMOVAT MINCINOS CA FIND CONTITECH GERMANIA.HITIE TIPIC ROMANEASCA,RUSINE!ORIGINALUL 235000km,hotia romaneasca cca 5000k .AM SESIZAT ANPC.EVITATI FULIILE CONTITECH TIMISOARA,INSELACIUNE!

Reply
Florian 13 februarie 2020 - 20:38

Buna ziua,operator cnc nu aveti nevoie?

Reply
Pau ciprian 24 octombrie 2020 - 07:02

Bună ziua operator producție
Nu aveți nevoie

Reply
Irod Maria 21 septembrie 2021 - 05:21

Bună dimineața
As dori sa știu dacă angajați personal la firma dv și dacă este transport din Ghilad
Mulțumesc aștept raspund

Reply

Lasa un comentariu