Acasa Tesla Motors Tesla Motors va lansa in 2015 o masina cu dimensiuni apropiate de BMW Seria 3. Tinta de pret este 30.000 de dolari

Tesla Motors va lansa in 2015 o masina cu dimensiuni apropiate de BMW Seria 3. Tinta de pret este 30.000 de dolari

de Vlad Barza

In uzina Tesla Motors din California (sursa - Reuters)
In uzina Tesla Motors din California (sursa - Reuters)

Producatorul american de masini sport electrice Tesla Motors lucreaza la un sedan de mai mici dimensiuni decat Model S, planul fiind ca el sa ajunga pe piata in 2015, a spus designerul sef al companiei, Franz von Holzhausen, citat de Autocar. Tesla a livrat la inceput de iunie primul automobil Model S produs in uzina din California unde acum cadenta este de un vehicul/zi.

Tesla Motors, compania fondata de antreprenorul Elon Musk, a lansat recent sedanul Model S care are dimensiuni apropiate de BMW Seria 5. La final de 2013 va incepe productia unui SUV numit Model X, care este bazat pe Model S, insa extinderea gamei nu se opreste aici.

Designerul sef Franz von Holzhausen spune ca deja se lucreaza la un nou model, un sedan cu dimesiuni apropiate de BMW Seria 3, ce ar putea ajunge in piata cel mai devreme in 2015.

„Al treilea model va continua tendinta de reducere a pretului cat mai mult posibil”, spune el, indicand un obiectiv de 30.000 de dolari pentru pretul de pornire.

Von Holzhausen a mai spus ca noul model va avea un deisgn distinct in comparatie cu destul de conventionalul Model S: „Vom face mai mnulte experimente in timp ce ne dezvoltam ca marca. Masinile noastre trebuie sa aiba personalitate”.

Designerul Tesla a laudat versatilitatea arhitecturii pe care pot fi construite multe modele. „Sunt multe moduri in care putem exploata platforma. Va veni timpul sa dezvoltam ceva in zona unui pick-up. E o piata pentru care cuplul unui motor electric se potriveste ideal”, mai spune el.

Uzina Tesla din Freemont, California, face acum o masina pe zi, iar cadenta creste treptat urmand sa ajunga la 80 masini/zi. Capacitatea uzinei va ajunge la 450.000 unitati/an.

In iunie Tesla a livrat primul exemplar Model S, masina electrica ale carei preturi pornesc de la 50.000 dolari, incluzand si subventia acordata de guvernul american pentru cumparatorii de masini electrice. Masina este disponibila in trei versiuni de autonomie: 260 km, 370 km si 480 km, iar sistemul multimedia are un ecran tactil de 17 inch pe care se poate face web browsing si se pot utiliza aplicatii din Android Market sau App Store.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre